Google ще цензурира алтернативните и независимите медии

Търсачката на Google ще показва резултати от информационни сайтове, които компанията счита за „достоверни“

googlesearch

В състоянието на бушуваща нестихваща война интернет гиганта ще промени начина, по който търсачката му ще подрежда резултатите от търсенията на потребителите за новини и информация. Целта е да се изхвърлят всички независими сайтове и алтернативни медии от новинарският поток.

Разработчиците в Google ще направят така че в резултатите от търсенето на потребителите най-отгоре да излизат само сайтовете, които компанията е вкарала във свой “Knowledge-Based Trust score” .

Това ще представлява база данни със сайтове, които според компанията били „достоверни източници“. Тоест, източник, който не поддържа „истината“, която счита интернет гиганта, ще бъде автоматично забутан назад в резултатите.

Основното притеснение е натиска, над който и сега е подложена интернет компанията от правителствата на САЩ. Интернет гиганта събира и предоставя данните на своите потребители на американските агенции и служби. По този повод Едуард Сноудън бе заявил, че базираната на американски сървари компания е „частно ФБР“ и действа като „шпионска система“.

След разразяването на скандала относно подслушването на немския канцлер Меркел и милиони граждани на Франция германския вътрешен министър Ханс Фридрих призна, че вече не използва сайтове като Google и Facebok.

„Ако се притеснявате, че САЩ прихваща и следи комуникациите Ви не посещавайте сайтове базирани на американски сървъри като Фейсбук и Гугъл“, заяви Фридрих.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s