Уволниха професор, който заяви, че алкохола и цигарите са по-вредни от марихуаната

Професорът по невропсихофармакология в Лондон, професор Лут, бе уволнен от поста си като главен съветник на правителството по отношение на наркотиците, защото не се съгласи с политики, които класират канабиса като по-опасен от алкохола или тютюна

Controversial FDA Report Says No Medical Benefit From Marijuana

Бивш правителствен съветник по политиката за наркотиците твърди, че традиционният „хашиш“ е сред най-малко опасните наркотици, достъпни във Великобритания, пише „Индепендънт“.

По време на телевизионно шоу във връзка с борбата с наркотиците и по-специално разглеждайки ефектите на канабиса върху мозъка, професор Дейвид Нът каза, че „хашишът“ е по-малко вреден от тютюн, алкохол, кетамин, метадон и множество други субстанции.

В предаването се разгледаха различните въздействия на наркотиците върху мозъка в зависимост от различните съединения, които съдържат. Различните видове канабис бяха групирани като „скънк“ – с високи нива на психоактивно ТНС и много малко канабидиол (CBD) и „хаш“, с приблизително еднакви нива на ТНС и CBD.

Професор Лут каза, че докато „скънк“ е опасен само около една трета, колкото алкохола, но по-опасен от някои наркотици, то „хаш“ следва да бъде най-малко вредният наркотик от всички.

Професорът по невропсихофармакология в Лондон, професор Лут, бе уволнен от поста си като главен съветник на правителството по отношение на наркотиците, защото не се съгласи с политики, които класират канабиса като по-опасен от алкохола или тютюна.

Относно доклад от 2010 г., който подрежда различните наркотични вещества, на базата на вредата, нанесена както на хората, така и на обществото, проф. Лут каза: „Този анализ обхващаше последните 30 години. В експеримента тази вечер, всеки получава едно и също ниво на THC, но в единия експеримент ще има повече канабидиол (CBD), а в другия няма да има – така че ще видим дали CBD ще компенсира ефектите на THC“.

В края на програмата, професор Лут заяви, че хашишът е най-малко вреден.

Шоуто бе излъчено след като заместник министър-председателят, Ник Клег, обяви, че политиката на правителството за наркотиците ще мине във властта на Министерството на здравеопазването, а не на Министерството на вътрешните работи.

Уебсайтът на Националната здравна служба на Великобритания описва канабиса като „най-широко използваният в страната“, и изброява редица рискове и последици от употребата му. Опасностите включват увреждане на белите дробове, възможни проблеми с плодовитостта и рискове за психичното здраве.

3 Коментари to “Уволниха професор, който заяви, че алкохола и цигарите са по-вредни от марихуаната”

  1. Ей трол. Всички знаем че си трол. Спазваш всички принципи, заръки и насоки за всеки истински трол (неграмотно писнае, провокации, писане само с главни букви и т.н.). Само те информирам, за да си наясно. Трола се познава отдалеч по миризмата на гнилоч и разложение.

  2. не се пише “тапи“,а тъпи…

  3. ТАПИ ЕВРОПЕЙТЦИ! ВЪПРЕКИ ЧЕ БРИТАНЦИТЕ НЕ СА И ЕВРОПЕЙЦИ…ПРИ НАС В САЩ ВЕЧЕ ЛЕГАЗИМИРАМЕ ТРЕВАТА И ПЪЛНИМ БУДЗЕТА КАТО Я ПРОДАВАТ ЗАКОННО А ТИЯ АХМАЦИ ЯВНО НЕ ИСКАТ ДА ПЕЧЕЛАТ ПАРИ ИСКАТ НАРКОДИЛАРИТЕ САМО ДА ПЕЧЕЛАТ.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s