В Саудитска Арабия осъдиха жена-жертва на групово изнасилване на 200 удара с камшик и 6 месеца в затвора

Млада жена в Саудитска Арабия, жертва на брутално групово изнасилване беше осъдена на 200 удара с камшик и шест месеца затвор, защото е разказала пред чужди медии какво е преживяла

B7d5TADCcAA1ZiQ.jpg large

През 2006 г., тогава 19-годишна, младата жена била изнасилена от седем души. Тя била в колата на нейн приятел. Той обаче я закарал на отдалечено и пусто място, където заедно с други шестима мъже я изнасилили.

Тъй като Саудитска Арабия се води от законите на шериата и уахабизма – ултра радикална форма на сунитския ислям, законодателството и съдебните процеси в кралството са далеч от стандартите дори на Средновековна Европа.

За това, че се е съгласила да се качи в колата на своя приятел жената е осъдена на 90 удара с камшик. Нейното положение като шиит в сунитското кралство я прави по-низша в очите на останалите, тъй като шиитите са мразени. Ясно се вижда какво правят последователите на уахабизма в Сирия и Ирак с шиитите, християните и други религиозни групи, които не им харесват. Родината на тази диващина е един от най-големите съюзници на САЩ – Саудитска Арабия.

В случая на тази млада жена обаче се случва нещо необичайно – изнасилвачите ѝ все пак са осъдени, макар и на по пет години затвор. Обикновено жертвите на изнасилвания в кралството биват обвинени в „прелюбодейство“, понякога дори се стига и до смъртни наказания, докато насилниците се отървават без никакво правосъдие за зверското деяние. В последствие обаче жената е осъдена на 200 удара с камшик и 6 месеца затвор, защото е говорила пред медиите за случая си, което макар и за кратко отново обърна вниманието на някои медии и правозащитни организации за случващото се в Саудитска Арабия.  Адвокатът ѝ пък беше отстранен от делото, а лицензът му бе отнет.

През 2014г. т.нар. религиозна полиция в кралството се развихри тотално. Бяха обезглавени близо сто души в рамките на годината по всевъзможни провинения – от „вещерство“ до „прелюбодейство“ и някои по-сериозни обвинения. Обезглавяванията не изключват и малолетни лица. Жените нямат никакви права, дори не могат да шофират и да се движат свободно по улиците.

Въпреки това западната преса и лидерите на западните страни са „загрижени за демокрацията“, но само избирателно. На САЩ и техните съюзници не се спретват денощни медийни кампании, обвиняващи ги, че не са достатъчно демократични.

 

 

 

4 коментара to “В Саудитска Арабия осъдиха жена-жертва на групово изнасилване на 200 удара с камшик и 6 месеца в затвора”

  1. Кажи кои са ти съюзниците, за да ти кажа кой си!

  2. Анти-мюсюлманска пропаганда… 😦

    • Надявам се коментарът ми да не бъде цензуриран защото няма нито една обидна дума.
      Стамате, да ти го надъня в мазната фуния!!!

    • Стамате, СА е псевдо ислямска държава, това с жената си е чиста диващина. Знаеш ли, че алаха значи евреиският закон. Ха сега сложи и едно акбар и …

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s