Лорд Ротшилд: Европа е твърде слаба, задава се икономическа катастрофа

„Светът се намира в най-опасните години от края на Втората световна война до днес“, заяви в своя годишен стратегически доклад за RIT Capital Partners plc (RIT)  британския банкер и член на властната и заможна фамилия Ротшилд

1019202132

Лорд Ротшилд определи световната геополитическа ситуация като най-опасната от края на ВСВ досега и предупреди банкерските и финансови елити, че се задава тъмен облак на хоризонта на глобалната икономика.

„Изправени сме пред може би най-опасната геополитическа ситуация след края на Втората световна: хаос и екстремизъм в Близкия Изток, възраждането на Русия и твърде слаба Европа, разтърсвана от ужасяваща безработица, не в малка степен предизвикана от провалените структурни реформи в много от държавите-членки на Европейския съюз.“, пише Якоб Ротшилд.
Банкера прогнозира задаването на тъмни облаци на хоризонта на световната икономика.
„Световната икономика нараства с разочароващ и непостоянен темп през изминалата година. След шест години парични стимули и изключително ниски лихвени проценти“., пише британския банкер.
„Значително се понижи и стойноста на хартиените пари, докато държавите опитваха да генерират растеж, намалявайки стойността на техните валути, в частност Еврото и Йена, които изгубиха над 12% от стойността си спрямо щатския долар през изминалата година. Нежеланите последствия от подобни монетарни експерименти са трудни за прогнозиране,“ отбелязва Лорд Ротшилд.

Притесненията на Ротшилд се споделят и с голяма част от държавите от ЕС: в края на 2014 някои европейски държави демонстрираха намерението си да се върнат към добре познатия монетарен инструмент – златото и обявиха намерението си да репатрират своето злато от САЩ, застраховайки се срещу световната икономическа стагнация и безпрецедентното печатане на пари по света, основно от Федералния резерв в Съединените щати.

8 Коментари to “Лорд Ротшилд: Европа е твърде слаба, задава се икономическа катастрофа”

 1. Якоб ни информира за следващата планирана от него криза. Дано на Путин да му писне и да освободи света от това зло, независимо от цената. Освен веригите, няма какво друго да загубим.

 2. Не е вярно!
  Идва разпада на монетарната и банковите системи.
  Идва добро. Идва антиглобализация и изхвърляне на пиявиците и изчадията адови!

 3. УПЛАШИ ЛИ СЕ ЧЕ РУСИЯ СЕ ВЪЗРАЖДА И Е СИЛНА А?СМЪРТ ЗА ВАС ИЗРОДИ ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧЕ

 4. МНОГО ШЕ ТЕ ЕБА ЕВРЕЙН ОМРАЗЕН

 5. Къде са другите ,,светила“ Джордж Сорос, Огнян Минчев и Асен Генов да коментират международното положение?

  • Да сравняваш някакъв кретен като Асен Генов с Джордж Сорос и Ротшилд е като да сравняваш циганин-джебчия с Вито Корлеоне. 🙂

   • Този млад палавник Асен Генов е още чавдарче, но като поотрасне, ще направи големи бели. Я виж другия представител на ромския етнос Иван Костов колко поразии извърши! А Сорос и Родшилд, че са си друга категория, така е-юдейско-хазарска. Те са ненадминати.

 6. Ротшилд…тази мръсна и алчна сган, цялото му проклето семе, които през вековете са водели и водят света към падение, към икономически и морален упадък! Рокфелер, Карнеги, Морган и още много други фамилии заради безграничната си алчност почти всички държави по света агонизират в краката им….., но краят наближава и на Ротшилд му гори под задника, защото знае, че алчноста му ще погребе всичките му подли и меркантилни планове два метра под земята. Алчното око никога не може да бъде заситено!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s