Who is who в кръга „Капитал“

7-2

Кой кой е в кръга „Капитал“? Кои са хората, искащи да овладеят държавата, финансовите регулатори и съдебната система? Ето най-грубите щрихи от пейзажа.

Иво Прокопиев, собственик на „Икономедия“, разследван от прокуратурата по сигнали на „Екогласност“, Комисията за финансов надзор и няколко медии, във връзка с аферите“Каолин“ и EVN. В момента доходите му идват предимно по линия на ветрените паркове и тъй наречената „зелена енергия“.

Галя Прокопиева, изпълнителен директор на „Икономедия“ и съпруга на Прокопиев. През 2011 г. обявява, че напуска заедно със семейството си България и ще живее в Сингапур, където разполага с луксозни имоти. Причината? Имало конкретни заплахи за нейния живот и за живота на мъжа й. Така и не става ясно откъде идват въпросните заплахи и какво ги предизвиква. В медиите се появяват публикации за стотици милиони, „завлечени“ от наследството на разстреляния Емил Кюлев.

Untitled

Медийната група на олигарха Иво Прокопиев от години получава големи финансови инжекции от „Америка за България“, което поставя под въпрос обективността на медиите му по определени въпроси

 

Иван Кръстев, „идеолог“ и сив кардинал на кръга. Живее във Виена като „изследовател“ в международна фондация. Заниманията и доходите му са неясни. Медиите на Прокопиев го славословят като „голям мозък“, „проникновен анализатор“. В миналото близък с Костов. Според някои легендирането му като политолог е фасада – всъщност той е „проводник“ на интересите на Джордж Сорос в България. Син на бивш дребен чиновник в ЦК на БКП Йото Кръстев.

Кръстев заедно със Светослав Божилов, Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев основава прословутата фондация „Типинг пойнт“ – идейната закваска на кръга „Капитал“.

Цветелина Бориславова и Светослав Божилов – кръвно свързани с кръга „Капитал“ по линия на „Типинг пойнт“ и „зелената енергия“. Фондация „Америка за България“, донор на „Капитал“ с десетки милиони през годините, функционира с кадри от Българо-американската банка, „собственост“ на Бориславова, фасада на чужди интереси.

Росен Плевнелиев, президент на България и някогашен ортак на Иво Прокопиев, включително и в офшорния бизнес според десетки медийни публикации и разкрития.

Юлиана Плевнелиева, съпруга на президента и дългогодишна служителка в „Икономедия“ на Прокопиев. Според Прокопиева двете с Юлиана са сърдечни приятелки. Плевнелиева пренебрегва държавния протокол и ролята си на първа дама, за да протестира на улични шествия в подкрепа на „Капитал“.

Румяна Бъчварова, вицепремиер на България. Нейната дъщеря Лора Филева работи в „Капитал“ и е сред най-приближените журналистки на Галя Прокопиева. Сестра й Боряна Бъчварова също работи в „Икономедия“ като главен редактор на списание „Регал“.

Според публични анонси именно Бъчварова иска да регулира медиите от името на правителството и да прокарва промени в медийното законодателство. Смята се, че това обслужва кръга „Капитал“. Бъчварова назначи за свой съветник Ясен Атанасов, член на близката до капиталци „Протестна мрежа“.

Христо Иванов, правосъден министър и острие на „Капитал“ в схемата за контрол над съдебната система, удари срещу прокуратурата и подмяна на актуалния състав на ВСС. Лишеният от адвокатски права Иванов е член на „Протестна мрежа“.

Николай Стайков, бивш журналист в „Капитал“, търговец на презервативи, активист в организацията с неясно финансиране „Протестна мрежа“ – смятана за групата за уличен натиск на Прокопиев. Членовете на „Протестна мрежа“ са в авангарда на протестите срещу Комисията по финансов надзор, глобила „Икономедия“ за пазарни манипулации и лъжливи материали.

 

 

Автор: Красимир Иванджийски

5 коментара to “Who is who в кръга „Капитал“”

  1. Радвам се,че са ни зачислили един трол,макар и не от най-умните!
    😀

  2. Ха, трол ти пак ли си тук? И се прописал на кирилица, впечетляващо…… Като гледам какъв отзвук имат коментарите ти, струва ми се, че присъствието тук е безсмислено…

  3. ЯСНО ВИ Е НА ПИСАНО РУСКИ БЛЯТОВЕ – АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ДАВА ПАРИ ЗА ДА ПОДПОМАГА ДЕМОКРАЦЯИТА У НАС ВИЕ ПРОТИВ ТОВА ЛИ СТЕ А??? ИСКАТЕ ДИКТАТУРА ЛИ А

    • Без извинение ,ако на това му викаш демокрация ,ДА ТИ СЕРА НА ДЕМОКРАЦИЯТА !!!!!!!!!!!!

  4. На Иванджийски може да му се вярва.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s