Жител на ЛНР разказва как украински войници искали да го заровят жив

Украински войници нахлули в дома на човека, сложили му черна качулка на главата и го отвели

Untitled

Живеещият в село Красний Яр разказва за издевателствата, над които е бил подложен от украинските силоваци, които нападнаха в Луганс след старта на т.нар. „антитерористична операция“ през изминалата година.

Тъй като се страхува за живота си и близките си той е пожелал да разкаже за зверствата без да бъде показвано лицето му. Човекът разказва пред камерите на Lifenews, че около двадесет украински войници нахлули в жилището му през нощта завързали него и кумът му, сложили им черни качулки, за да закрият главите им и ги отвели в съседното село. Там, в продължение на седмица, били подложени на всякакви издевателства и разпитвани.

Когато украинската армия нападна Луганск тя произволно задържаше мирни граждани, които бяха подлагани на разпити, за да предоставят информация за опълченците. Много от разпитваните са най-обикновенни жители.

Така докато украинската армия бомбардираше жилищните райони в Луганск и областта Николай и неговия кум били подложени на „разпити“, които могат да бъдат описани само като военно престъпление. Ако подобни действия са обичайни за съставените от крайно-десни и ултранационалисти доброволчески батальони като „Донбас“ и „Азов“, то нац.гвардията следва да се различава от тях.

Според него поради презрението и ненавистта между регионите в многонационална Украйна украинските войници издевателствали над рускоезичното население в Луганск заради несъгласието им да признаят новата власт след преврата, както и заради референдума за създаване на автономия.

„Единственото, което можех да направя е да се моля на Бог. Бях сигурен, че това е моят край. Бяхме забутани в кучешка колиба, а около нас фучаха снаряди.“, разказва 35-годишния Николай.

„Качиха ни в кола и тръгнахме по пътя за село Панковка. През цялото време продължаваха да ни бият. Спряхме до една огромна яма, дълбока около два метра, и ни казаха да влезем в нея. Започнаха да ни обиждат за руския произход, да ни викат „сепаратисти“ и започнаха да уринират по нас. Искаха да ни заравят живи, аз обаче успях да изляза и те спряха. Отвързаха ни и единия свали щифта на една лимонка (граната -бел.ред.) и я бутна в ръцете ми. Когато дойдоха представителите на ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество на Европа – бел.ред.) ни отведоха в гората, за да не ни видят и ни захвърлиха там. „, спомня си зверствата Николай.

По думите на Николай преди да бъдат прогонени украинските силоваци били около два месеца в Луганск, след което започнали да се изтеглят и да рушат и взривяват всичко след себе си – за да отмъстят на жителите на Луганск и селата, а и за да нанесат усложнения по силите на опълченците.

 

 

 

2 коментара to “Жител на ЛНР разказва как украински войници искали да го заровят жив”

  1. Я се разкарай бе трол,жалък си……

  2. ТЪКА ТИ СЕ ПАДА – МУСКАЛ ТАКАВ

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s