Демографските инженери на САЩ създадат нова държава-ерзац на Балканите

САЩ и ЕС подготвят заключителната фаза, която започнаха срещу Сърбия още през 1999г. След като ампутираха Косово, сега ще направят същото и с Войводина. За да се случи това в момента се провежда умишлена подмяна и моделиране на населението в автономната област, ръководено от екип, намиращ се във съседна Хърватия

nato2-06122014

Ако плановете на Брюксел и НАТО се получат, сръбската провинция Войводино ще поеме по пътя на Косово, който преди това беше павиран от тях и се превърна в албанска държава, управлявана от терористите на Косовска освободителна армия. Войводино ще бъде новия ерзац на Балканите.След като станахме свидетели на откъсването на Косово от Сърбия подсигурено от финните машинации на Европейския съюз и грубата сила на НАТО, сега Сърбия е на път да изгуби и Войводина.

Последните коментари на бившия помощник генерален секретар за публичната дипломация на НАТО и новоизбран президент на Хърватия – Колинда Грабар-Китарович са сериозна индикация за предстоящите събития. Хърватия ще бъде използвана като опора за плановете да бъде поставена под контрол населяваната на 70% от източноправославни сърби Войводина, да бъде обявена за „мултиетническа“ държава, многоезична „родина“ на унгарци, роми, словаци, сърби, румънци, както и на новозаселяните, като част от стратегията за това, албански бежанци, извозвани ежедневно в региона.

5-32-0a394-2-e118e

В началото на 2015 американската компания ККR финализира сделка за закупуването на най-големия оператор в Сърбия. Новия генерален директор на SBB е бившия шеф на ЦРУ – ген. Петреус, който беше сменен безславно след избухналия скандал.

Някои медии вече обявяват Войводина за „Унгарското Косово“, въпреки че 70% от жителите там са сърби. С 25-те си етнически групи, Войводина е един от най-пъстро населените региони на Европа. За военните стратези на НАТО и „демографски инженери“ Войводина представлява плодородна почва за етнически конфликт и по-нататъшната „Балканизация“ на Балканите.

Унгарците в това „Унгарско Косово“ са едва 13% от цялата популация, хърватите едва 2.7%, словаците 2.6%. Манипулаторите в голяма част от медии, собственост на хора като спекуланта Джордж Сорос, който изкупува или контролира чрез сериозни „дарения“ голям брой медии в Източна Европа пригласят за всестранни неща във сръбската провинция. Например да била превърната в „родина на ромите“. Въпреки че тя е сръбска провинция, населявана почти изцяло от сърби и звучи налудничево.

След като победи на президентските избори в Хърватия Грабар-Китарович не изгуби никакво време и още в първата си реч след победата хвърли ръкавицата към Сърбия. Тя заяви, че би се борила за автономия на хърватите в Войводина, което си беше чисто обявяване на предварително планираната операция за това. Грабар-Китарович също така обяви, че тя ще възстанови близките отношения на Хърватия с Германия, което не трябва да ни очудва като нейна лична амбиция, имайки предвид миналото ѝ в Хърватския демократичен съюз, наследница на нацистките Усташи, които през Втората световна превръщат страната в нацистки сателит. Риториката и агресивните ѝ претенции към сръбските територии представляват това, което спокойно може да се нарече „нео-усташизъм“.

 

Новия хърватски президент реагира негативно и на скорошното решение на Международния съд в Хага, в което бяха отречени твърденията на Хърватия, че Сърбия е извършила геноцид във войната от 1991-95 година, когато република Югославия беше доминирана от Сърбия. Международния съд също така отрече и обвинението на Сърбия спрямо Хърватия за извършения геноцид срещу сърбите, подкрепян от американски наемници в Операция „Буря“. Блицкрига на хърватските сили и техните американски наставници срещу Република Сръбска Крайна в Източна Хърватия  целеше етническото прочистване на сърбите от източните региони на Хърватия.

fosВъв Войводина вече се активизираха добре познатите „Отворено общество“ на Джордж Сорос и финансирания от САЩ „Endowment for Democracy“. И президента на войводина, Боян Пайтич, няма нищо против да работи с тях и зам.държавния секретар на САЩ, който се прочу с репликата „ЕС може да си го начука“ Виктория Нюланд. Нюланд беше много активна по време на кампаниите и изборите за президент в Хърватия и силно подкрепяше победителката Грабар-Китарович. Нюланд е „на изчакване“ за по-нататъшните действия в Сърбия. Белград отказа да се подчини на САЩ и Брюксел и да следва анти-руската истерична линия, прокарвана от американците по веригата на всички васали в Европа.

2-128-17a3c

70% от жителите на Войводина са източноправославни сърби

А събитията от миналата година в Украйна за пореден път доказаха, че където се появят американски политици като сенатор Макейн и Виктория Нюланд няма да се случи нищо лицеприятно. Сърбите ще бъдат изхвърлени от Войводина, макар че са най-голямата етническа група, а американсктите енергийни компании ще се наместят в историческата област Банат, където имат интереси. Все пак там има големи газови находища…

Точно както Косово беше отсечено от Сърбия, за да се изфабрикува транс-балканския тръбопровод и да се подсигури на САЩ перманентна военна база на Балканите – лагера „Бондстийл“ в Косово, така и Войводина ще осигури на НАТО и САЩ големи запаси от нефт и природен газ от Банат. Както и в Украйна, Войводина е на прицела на западния военнопромишлен комплекс и частния интерес. Дори „Монсанто“ вече не крие нетърпението си да се намести в плодородните банатски земи, за да отглежда генномодифицираните си храни. След разпада на СССР САЩ имаха накъде да се разширяват, както в икономическо, така и във военно значение срещу Русия. Но те погълнаха всичко, американската икономика вече диша прахта на Китай и те се нуждаят от нови разширения – като в Украйна.

Случващото се във Войводина представлява чиста проба „демографско инженерство“. Там има опит да се маргинализира сръбското население.

Днес провокатори от НАТО и някои западни сили вкараха украинските Луганск, Донецк и Мариупол във световните новини като убийствени зони. Ако неокони като Грабар-Китарович, Юрешко Керо (сочената за бъдещ премиер на Хърватия) и Виктория Нюланд положат известни усилия, утре можем да четем за същите кървави бани в Нови Сад, Митровица и Суботица.

 

 

Автор: Уейн Мадсен

14 коментара to “Демографските инженери на САЩ създадат нова държава-ерзац на Балканите”

 1. Авторът пише каквото си иска, най-вече каквото би грабнало вниманието. Надявам се, че ще го прочетете, понеже рядко пиша из интернет, а тук темата ми е безкрайно близка. Работил съм години наред в бивша Югославия, а и познавам добре структури като USAID, Endowment Fund-a и разни други такива донори. Само да ви уведомя, че най-големият американски донор за Балканите се намира в Белград и работи в тясно сътрудничество със сръбското правителство. Една немалка част от средствата са насочени към Войводина, именно с цел да не се допусне някаква дестабилизация в региона. И съотношението не е такова, каквото е посочено в статията, най-малкото защото унгарците там са повече от 40%. В резултат сръбски и унгарски се ползват еднакво и хората са билингви, особено ако са с унгарски произход.

  Преди време участвах в изпълнението на такъв проект в Сърбия. Той беше насочен към демографски политики, не непременно насочен към малцинства. Поне не е и официално. Финансираше се от сръбското правителство чрез две от министерствата им – на малцинствата и на социалните политики. Разбира се, някои хървати се позоваха на католицизима и правото на религиозна свобода. Изнамериха се финансирани от Ватикана фондации, които наеха адвокати по религиозни права, като твърдяха, че религиозната принадлежност е основание да няма задължително образование. Образованието беше важен компонент от интеграционната политика. Най-учудващо за всички ни тия католически извъртания бяха мощно подкрепени от американски религиозни организации, които твърдяха, че държавата няма право да определя учебното съдържание. Това било религиозно право на родителите. След консултация със сръбското правителство и други американски донори стана ясно, че това са маргинални американски организации, които искат да придобият публичност и да могат да развиват дейност, подменяйки сръбското православно самосъзнание. Това не беше Сорос, не беше и USAID, а техни вътрешни за САЩ врагове.

  С изнасянето на битката (светска срещу религиозна власт) тяхното намерение беше и още е, да се заговори публично за религиозните свободи и по тоя начин да станат страна, институция и при това темата да навлезе в общественото пространство. Нарича се прозорец на Овертон и е средство за психологическа манипулация на масите. Сърбите обаче се оказаха устойчиви. Затова сега ги плашат с фантасмагории, та дано направят някоя щуротия.

  Когато пиша за Сърбия, имайте предвид и България, пък и съседните държави. Основните принципи на тая индоктринация са:
  – гарантирано право на религиозна свобода, т.е. признаване на американските секти;
  – промяна на образованието;
  – или (ако желаната образователна реформа не е факт) преминаване към домашно образование.

  Превземат ли ни съзнанието с тия мантри, свършени сме като държави.

 2. След Първата световна война Унгария (също като България) е окастрена, и на практика отвсякъде е заобиколена със собствено население. Най-много са в Западна Румъния (Темишоара) и съседна Войводина. Въпреки масираната асимилация, населението и до днес говори унгарски език.
  Отделянето на Войводина ще повлече аналогични действия и в Румъния.
  Колкото за Циганска Държава, по-подходящо ще е някъде в Източна Румъния – там има достатъчно предпоставки за това исторически, етнически и териториални. А Румъния и без това е последната държава от Малката Антанта, която все още не е претърпяла териотриално падстригване.

 3. Да е ма няма как да стане,понеже руснаците ще го начукат на натовските терористи и там!Няма да видят и сантиметър от тия находища на газ а Сорос да си начука зелените непотребни хартии в старческия анус.

 4. Няма как да се случи. Света вече е друг, благодарение на САЩ. Парадокс, но факт. Всички народи се променят, само алчните чифути и англо-саксонци не. Няма да им се позволи да се държат като господари на Балканите. А тези тролове, продажни душици, преди бяха досадни, а сега са направо смешни. Да се върнат в дупката от която са изпълзяли.

 5. Интересите на България диктуват краха на Сърбия и граница с Унгария и Албания. На първо време.

 6. Войводина е под сръбска окупация-Сърбия не е страна по Трианолският договор все пак!Северната сръбска граница трябва да е р.Дунав!

 7. до коментара на някой си „usa is better…“,ще кажа че америка е единствено по добра като мишена за ядрено оръжие и им го пожелавам скоро да са на пепел за всички убийства които извършиха по света и всички страдания които докараха на човечеството техните циониски господари да не се оттърват

 8. Защо не са изтрити коментарите на латиница?

 9. Болни русофилски мозъци!

  • TOCNO TAKA ! MNOGU DOBRE IM GO KAZA I AZ NENAVIZDAM BALGARITE PISNA MI OT TAZI ROSOFILSTINA! AMERIKA SA NASI BRATYA I SAUYZNICI A NE DIKTATURA PUTIN.

   OBAMA, SEND NUCLEAR WEAPUNS IN BULGERIA AND USE IT AGANST RUSSIA DICTATOR COUNTRI !!!
   #NATO
   #EUROATLANTIC
   #BULGARIA AND USA FOREVER TOGEDER
   #EVRO #CEMNOSTI

 10. za6to dopusnaxa vsi4ko tova daseslu4i na balkanite-da vlizat v zatvorite tiq na6i prodajnici.to samo kato gleda6 tabelite 4e na6i sgradi se podarjat s evropeiski sredstva-imam 4uvstvoto 4e sam v zatvor az

 11. Тази схема я прогнозирахме още преди повече от 13 години: „Следващата криза след тази с Косово ще бъде с Войводина.“ /в expert-bdd.com/ Само че никой не обръща внимание, докато не го каже някой чужденец. Реализацията се забави, но няма да се отложи.

 12. И у нас се прави същото. Със сърбите имаме общи проблеми. У нас дори още по мултиетническа държава се предвижда защото орките са от различни континенти и държави. Русия е надеждата и за сърбите,и за нас.

 13. Няма как да стане.
  Хората се събуждат
  И Русия не е същата като 1997

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s