Класовата война на божественото дясно

Какво да правим с пенсионерите? Според Емил Хърсев половината от тях трябва да си отидат от този свят в името на всеобщото благо…

po-50-leva-koledna-dobavka-za-pensioneri-s-251-lv-pensii-180915

Божественото дясно е нещо вълшебно. Един непоносим коктейл, който пуска токсична пара, зелена пяна и ни го поднасят като някакво висше небесно откровение, докато всички, ама абсолютно всички са наясно, че тази бълбукаща зловещо мътилка може единствено да прати човек в адския огън.

Божественото дясно отново се материализира тези дни пред нашия поглед под формата на един иконичен цитат на финансиста Емил Хърсев. Въведението към този цитат е направо холивудско. Хърсев, като проповедник от църквата на Сатаната, се гневи на политиката на кабинета да дава бонуси. Неее! Според него, пенсиите трябвало, а и можело да бъдат вдигнати 3 пъти. И тъкмо човек чуе ангелските тръби в ушите си и почва да му се струва, че светът върви към светло бъдеще и хилядолетен рай, когато капанът щраква и се оказваш в голо поле, където повява кървав вятър. Защото трикратното вдигане на пенсии си имало цена, според божественото дясно. Но да дадем думата на самия Хърсев, как става това:

„Решението е във вдигането на възрастта за пенсиониране до 70 години. Така половината от нас ще си отидат от този свят, без да са получили пари, но тези, които ще доживеят годините, ще получат това, което им се полага, за да живеят нормално. Така системата ще се балансира“.

Не вярвам да има човек, който да не е изпитал зловещ студ при прочитането на тази идея. Проблемът е, че тя е споделена съвсем сериозно. Не е някакъв финансов анекдот или опит за интелектуална мастурбация. Говорим за целенасочен план. Или, както правилно отбеляза социологът Чавдар Найденов – преди го наричаха „окончателно решение“, сега вече му викат „балансиране на системата“. Финансов неонацизъм в действие. Един тираничен концлагер на посредствените. Ако ви предстои пенсиониране – замислете се за емиграция. Проповедниците на вдигането на пенсионната възраст няма да се кротнат така лесно. Да не говорим, че цифрата 70 години скоро ще ни изглежда като хуманистичен писък. Тепърва ни предстои шествието на орките, които ще ни казват, че човек трябва да се пенсионира минимум на 89 години, с тенденция възрастта да се покачва заради лошото подреждане на звездите над банковите капиталисти в ЕС.

Запомнете много добре думите на Хърсев. В тях има политико-сатанинска математика, която може да ви е убягнала от ужас. Ако половината от хората измрат, другата половина може и да заживеят добре. За първи път някой от дясната школа откровено си признава техният план за действие. Половин България пречи бе, не разбрахте ли?

Вече е крайно време да не подминавате подобни небесни откровения на божественото дясно като просто факт от обикновения цинизъм. Зад тях стои идеология. Както думите на Владислав Горанов „Не винаги е имало ток“ не бяха просто обикновена арогантност, така и политическите планове на Хърсев за пенсионната система не са просто израз на случаен махмурлук. От думите му се разбира, че дясната икономическа мисъл се е отказала от всякаква идея за развитие на държавата, за връщане на нормалната икономика, за индустриализация. Тя съществува в апокалиптичен порядък. Парите се свиват, следователно едната част трябва да умре, за да живее другата. Канибалски капитализъм. Общество, което подозрително ще се гледа кой каква продължителност на живота има. Хищничество, въздигнато в ранг на политика.

От думите на Хърсев трябва да си направим и друг извод. Когато десните икономисти говорят за растеж на икономиката, развитие и надуват разни други балони, те просто лъжат. След като са стигнали до идеята за увеличаване на пенсионната възраст отвъд средната продължителност на живота у нас, това издава някаква страст към масовото унищожение на човешки животи. Очевидно, вместо да се стремим към увеличаване на БВП, оттук-нататък ще се търсят всякакви благоприлични начини при свиването му да бъдат избивани хора. Ясно е, че самата идея за плащане на пенсии пречи на десния ум. Какъв е този нелеп болшевизъм? Но самото прокрадване на идеята за работа с памперс на стари години вече е атака срещу идеята за смислени старини. Какъв ум трябва да притежаваш, за да отпишеш половин народ просто така? Хората не са статистически единици – всеки от тях е хранил семейство, плащал си е вноските съвсем равномерно и накрая какво – записан е в черните хроники на десните икономисти?

В рамките на няколко дни за втори път ставаме свидетели на изстъпленията на божественото дясно. Първо беше Горанов, сега идеята на Хърсев. Никой вече не може да ме убеди в обратното – това е класова война. Крайно време е да съживим този термин. Богатите се опитват да наритат бедните, да ги лишат от право на глас, от ток, а вече и от пенсия. Какво е това, ако не война, която никога не е спирала да се води, но сега стана особено жестока, защото десните алхимици разбъркаха помията на своите отвари и пуснаха да черпят с нея. Тази класова касапница няма да спре, ако не получи съвестен отпор и то от тези, срещу които е насочена. Божественото дясно почна твърде често да се мотае из нашите ширини и като допотопно чудовище да надава своите праисторически крясъци. Време е за съпротива.

Автор: Александър Симов

9 коментара to “Класовата война на божественото дясно”

 1. Интересно защо упорито се мълчи по въпроса с „изчезването“ на Пенсионният фонд създаден още по времето на Стамболийски. Там имаше по някои сведения около 48 млрд. лева,а някои споменават дори 60.Тези пари ги е имало колкото и да са били но са били доста.После ……. изчезнаха.Сега ще „балансираме системата“. Май ще се наложи да се задават неудобни въпроси, но едва ли ще получим адекватни отговори , ако изобщо получим….

  • …а тези „неудобни въпроси“ въобще не се вписват в контекста на настоящата статия …

 2. ОТ БОЖЕСТВЕНОТО ДЯСНО … КЪМ БОЖЕСТВЕНОТО ЛЯВО

  Както казва колегата „Антисоросоид“, идеята за 70 навършени години пенсионна възраст не е българско откритие, а се дискутира отдавна в много европейски държави. Това негативно явление е най-безобидната форма на агресивния СОРОСОИДИЗЪМ, който претендира, че прекомерно размножилото се човечество е един ненужен товар на планетета и тъй като соросоидите могат чудесно да си живеят и с много по-занижен брой техни слуги на Земята, целесъобразно е броят на човеците да бъде редуциран по всеки възможен начин!

  Но нека преминем от „божественото дясно“ към „божественото ляво“.
  Като имам в предвид до къде ни докараха и като отчитам последните мераци, насочени срещу западните ни балкански съседи, неволно се сещам за отдавнашното изявление на прадядото на чичко Сорос, създателя на научния комунизъм Карл Маркс, който пише:
  „Световната революция няма да успее, докато едно цвете на Балканите не бъде стъпкано!“
  Ще кажете, превъртял е нещо старецът, като го е писал това … Но за нещастие съществува и цитат от духовния му събрат, Фридрих Енгелс, който с още по-голямо настървление заявява, че „балканските славяни“ трябва да бъдат изтребени!
  Бога ми, не мога да разбера повода за тези мили изявления, родени макар и от „божественото ляво“. Ще бъда благодарен на всеки, който може да обясни тази загадка !

  • Нека поговорим за пенсионерите през „комунизма“. Имаха ли пенсии, какви и какво още имаха?

   • След това ще поговорим и за доскорошните пенсии в братска Гърция, а накрая и за пенсиите в нормалните западноевропейски държави …

 3. На Хърсев отдавна му хлопат керемидите, но явно вече се е срутил целия покрив. Такава е съдбата на соросоида- нерадостна.

 4. Между другото преди няколко години властите в Чехия съвсем чистосърдечно си признаха, че пенсионната възраст трябва д се вдигне на 70 години, за да се балансира системата. Проверете в ,,Гугъл“. Подобни ги блещеше и Иван Нейков в свое интервю, мисля, че беше за ,,Преса“. Така че това не е преувеличение, идеята съвсем сериозно се обсъжда у нас, а и в ЕС. Ние може би ще бъдем използвани като опитни зайчета и ще сме сред първите, които ще въведат радикалната мярка.

 5. Ми… избрахте си ги бе, ко са жалите, дундуркайте ги… тяхната гладна тъпигьозка … м…

 6. От заспали пуйки каква съпротива….

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s