Съдът в Одеса отказа да оповести причините за трагедията в Дома на профсъюзите

Така нареченото „разследване“ на трагедията от 2-ри май, 2014г. в Одеса е стигнало до заключение за причината за смъртта на 48-те (по официални данни) про-руски демонстранти в Дома на профсъюзите, но отказва да я оповести публично

598131ccb0719548f1efc4254b45fa60

ООН определя действията на украинските власти по разследването на трагедията и реакцията им в момента, в който тя се случи като „неадекватни“.ООН също така призовават Украйна да положи усилия, за да бъдат разкрити и убийците на площад odesa-03„Независимост“ по време на метежите от т.нар. „Евромайдан“.

Да се проведе разследване за смъртта на 48-те про-руски симпатизанти в Дома на профсъюзите и раняването на още над 200 души настояваха от гражданското сдружение Групата 2-ри май.

Те смятат, че властите умишлено не разкриват убийците и прикриват крайно-десните радикали, а медиите създават вакуум по случая.

Разследването трябва да отговори кой разстрелваше хората вътре. По много от труповете има и огнестрелни рани, а на втория етаж беше удушена бременна жена. На кадри и снимки от трагичния ден се вижда как маскирани се появяват на прозореца на кабинета мигове след като се чуват последните писъци на жената.

2 коментара to “Съдът в Одеса отказа да оповести причините за трагедията в Дома на профсъюзите”

  1. Всички тези забрани и не даване на информация на този етап се дължат според мен на факта че в момента се провеждат различни проучвания, за да разберат със сигурност защо се е стигнало до тук и кой е виновният, а то със сигурност има такъв.Може да е бил от по висок пост или някой, който не бива познат. Може да бъде всеки, нека незабравяме и възможността да се е случило случайно, макар, че от това, което прочетох едва ли е инцидент.

  2. Киевската фашистка хунта рано или късно ще си плати за убийствата,зверствата и терора над собственото си население!Българския народ е съпричастен и е на страната на украйнците които не приемат новата фашистка власт в Киев.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s