Еврото се срина

Анализаторите прогнозират, че еврото ще продължава да поевтинява, очаква се еврото и долара скоро да се обменят 1:1

Eurozone-crisis

Еврото се срина до най-ниското си ниво от 2006 г. насам. Единната валута изгуби 1.2% и струваше по-малко от 1.1864 долара – най-ниското равнище от март 2006 г. На европейските пазари общата валута поевтиня с 0.5% до 1.1938 долара.

Цената на еврото се смъкна и с 0.5 на сто спрямо йената до 143.93 йени за евро, което пък е най-ниско ниво от ноември 2011 г.

Поевтиняването на еврото ще доведе до поскъпването на някои стоки в България, предупреждават анализаторите.

Според международните анализатори причините са прогнозите за ниска инфлация и дори дефлация в еврозоната, както и политическата несигурност в Гърция и спекулациите, че страната може да напусне европейския валутен съюз. Еврото започна да върви още по-бързо надолу, след като Германия обяви, че е възможно Гърция да напусне еврозоната.

Анти-руските санкции: единствения печеливш е САЩ

Под натискът на Вашингтон редица европейски държави започнаха да налагат икономически санкции срещу Русия, което доведе до срив на руската рубла, но ефекта на „бумеранга“ бързо донесе огромни загуби и на европейските икономики. Дори Германия се задъха заради санкциите срещу Русия. След призивите на немския бизнес да се спре политиката на санкции срещу Русия заради огромните загуби най-накрая и канцлера Ангела Меркел обяви, че повече Германия не може да си позволи да налага нови санкции под натиска на Съединените щати.
 

Заради санкциите срещу Русия в Германия очакват да се отчете не само нулев растеж, но дори и отрицателни резултати през тази година.

 

8 коментара to “Еврото се срина”

 1. Глупавият ЕС сам ще се закопае с глупостите си..хаха…не е лесно да си глупав! 🙂

 2. За какво ни трябваше тоя Европейски съюз на нас българите!?Икономиката ни се разруши,селското стопанство почти изчезна,всичко се приватизира и фалира,хората стоят без работа.Спряха ни проекти осигуряващи работни места на десетки хиляди българи и молиони евро печалби за държавата.Глупав народ сме и това е!

 3. за момента България съществува само като географско понятие и това е ясно на всички.Какво правим от тук нататък?

 4. Ако ЕС не се еманципира от САЩ, то ще върви на дъното на океана, буквално казано!

 5. Да се приключва с членството ни в Еврогейския съюз. Да излизаме от групата на търговците на смърт – НАТО. За самостоятелна политика, водена единствено от интересите на България! За неучастие в никакви военни конфликти, продуцирани от търговците на смърт – САЩ, нито от никоя друга страна! Против санкции спрямо други държави в света! Ограничаване на вноса на продукти, които могат и трябва да бъдат произвеждани у нас! Разваляне на неизгодни за България договори с фирми и лица, зад които стоят чужди интереси и собственици! Събудете се, българи! България е създадена от народа, ако него го няма – изчезва и държавата!

  • Тоест описаното до тук, да си направим един хубав комунизъм? Без внос, без бизнес, направо ткзс-та да сформираме и всички заедно на ленински съботник и дори може една манифестацийка да си спретнем следобедно? А и да не забравя, армията (или каквото е останало) по границата и пази, но не спира влизащите, а само излизащите, като един добре действащ капан за мишки 🙂
   Стига глупости, виж дори сега като се забрани или по някаква причина изчезнат вносните зеленчуци, че наще лакоми търговци надуват цените до небето, какво ако съвсем се спре?
   Не е виновен нито евросъюза, нито демокрацията за текущото. Ние сме си виновни! Ако продължаваме да си избираме едни и същи горе, няма да се променят много нещата… Просто трябва пълен бойкот на секциите за гласуване докато до една всички партии не се закрият!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s