Гърците са „мързеливи“, българите „крадливи“, а САЩ кога ще върне 16 трлн.долара дълг?

Сто километра бодлива тел, с която бе препасан Франкфурт не бяха достатъчни, за да спрат гневните тълпи, които най-нагло провалиха тържественото откриване на новата централа на ЕЦБ, струваща 1.3 млрд.евро…

ec014

На 18 март във сърцето на Европа хиляди излязоха на бунт срещу политиките на икономии, налагани от Европейската централна банка (ЕЦБ) и МВФ. Този път гневът избухна във Франкфурт, Германия. Демонстрациите бяха организирани от група, наричаща себе си Blockupy. В този ден новата централа на ЕЦБ трябваше да бъде открита тържествено в немския град. За да им е удобно на затлъстелите чиновници в нея, които продължават да мислят, че хората ще търпят до безкрай. Те смятат, че не всеки народ има право да живее достойно и че тези, които демонстрират пред луксозната сграда са мързеливи бедняци, които само искат да харчат пари, без да ги връщат. Цялата медийна машина представя гърците като мързеливци, които нещо се хитреят. Голяма част от публичното мнение подкрепя това внушение. Българина, ако въобще се интерсува от случващото се по света, пък прецежда през зъби: „Ама пенсиите хиляда евра, нали!“. Тоест желанието на гърците да изживеят достойно старините си е някаква висша форма на наглост, това е нещо, което не им се полага. Така обясняват и кредиторите, които извиват ръцете на още куп държави. Но никога не обелват и думичка срещу любимата Америка, на която всичко ѝ е позволено.

Гърците са мързеливи хитреци с техните 320 млрд.евро дълг, а САЩ с неизплатимите 18 трлн.щатски долари не паразитират на гърба на цялата световна икономика, така ли?

Chessman_Figure2

Хората емигрират в САЩ заради високия стандарт, но този висок стандарт се плаща от целия свят, плаща се от онези държави, които местните политици и „кредиторите“ заробват до гроб в дългове, превръщайки ги в постоянни донори. Поколения гърци ще изплащат огромните дългове. И основната цел не е този дълг да бъде изплатен докрай, основната цел е години наред той да разсте, заедно с лихвите по него. Така че това са хората, които плащат на американците да си купуват всичко с пластмасовите кредитни карти и зелените хартийки, които ФЕД печата безконтролно.

И е хубаво да поглеждаме какво се случва при комшиите, защото България върви по пътя на Гърция. Защото българското правителство изтегли „едно кредитче от 16 млрд.лева“, всякаш тегли 16 лв. А как ще бъдат похарчени ще разберем като свършат парите. Но не се надявайте на някакви социални политики. Единствената социална политика са коледни и великденски надбавки, а не такива, насочени срещу огромната безработица, изкореняването на бедността като порок на съвременното общество, гарантиране на равен шанс за развитие за всички трудолюбиви и талантливи хора и тн.

Съединените щати се превърна от държава на излишъците в държава на дефицитите от Клинтън до Обама – повече пространство за икономическо разгръщане няма, вече всички бивши соц.републики бяха погълнати. И трябва някак си да се накарат тези „донори“ да дават повече, за да има пикап за всеки американец и трилиони за поредната война. Всеки втори американец има повече от един дълг към банките, тоест всеки втори американец е умален вариант на това, което се случва с държави като Гърция, България, Италия, Аржентина и така до безкрая. Това е целта на банкстерите.

Сам по себе си ЕС се превърна в най-големия донор на банките и САЩ. Нека не забравяме, че манипулациите и измамите на Уол Стрийт разпалиха световната финансова криза, която ни доведе до момента, в който МВФ и ЕЦБ започнаха да спасяват банките, смазвайки обикновените европейци. А богатите станаха още по-богати, виновниците за кризата постигнаха извънсъдебно споразумение със властите в САЩ и всичко се забрави. Тоест, имаме една криза, от която Европа ще излезе най-рано след десет години, според най-оптимистичните прогнози, но удобно никой не помни как започна тя. Вероятно е „виновна“ Русия, както винаги, или най-големият кредитор на САЩ – Китай.

Международния валутен фонд призна, че политиките на строги икономии са били грешни и дори са влошили нещата. Европа официално е най-бавноразвиващия се континент. А в повечето държави-членки на Европейския съюз се шири невиждана досега безработица и корупция.

OLAF и Дирекция на правосъдието на ЕС сметнаха, че от еврофондовете всяка година се „изпаряват“ по едни 323 млрд. Къде са отишли? При крадливите източноевропейци, които от общия бюджет получават жълти стотинкци ли? Или при „мързеливите“ гърци? 323 млрд.евро са повече от общия дълг на Гърция! И това само за една година.

Франсоа Оланд, президента на Франция, заяви преди няколко години, че ЕС може да се разпадне заради младежка революция и бунтове срещу високата безработица и неадекватната финансова политика. В този момент, когато около 10 млн. европейци са безработни, а повече от половината младежи в Гърция, Италия, Испания са безработни ЕС отпуска 12 евро годишно за една крава и едв 1 евро за младежки политики. В момента, угаждайки на Вашингтон Германия е сред държавите, които налагат санкции на Русия и заради обратния им ефект сега в Германия не се очаква икономически растеж, а бизнеса губи милиарди. Нека не коментираме как стоят нещата с по-слабите държави в евросъюза, след като е видно какво е въздействието на „анти-руските“ санкции в срана като Германия. Единствения победител от тази икономическа война, нейния пореден рунд, е САЩ, които се опасяват от сътрудничеството и добрите отношения между Европа и Русия и правят всичко възможно те да не се случат и да бъдат провалени. САЩ никога няма да плати дълговете си, защото и да иска не може да го стори. 16 трлн.долара са неизплатим дълг. Всичко, което се случи в Украйна е заради печалбите на САЩ: икономически и геополитически и стратегически. Затова и крехкия мир след „нормандската четворка“ ще бъде задушен не от кой да е, а от американците. А еврото съвсем скоро ще се обменя 1:1 към американския долар, тъй като продължава да се срива, заедно с крехката еврозона.

Европейския съюз няма бъдеще. Той е съюз, който се е превърнал в зле еманципирана тексаска домакиня, която прави всичко, което ѝ се каже, дори това да е крайно вредно за самата нея. Европа не защитава не само интересите на гражданите си, а и тези на самия европейски континент – като политически и дори географски обект. Европа допусна Украйна да тръгне по пътя на „американски Ирак“ в нейните собствени граници. Тласкана от НАТО, което също се командва от САЩ в един прекрасен ден може отново да се окаже бойното поле на поредната глобална война, след която Европа ще бъде изравнена със земята.

Така на 18 март  във Франкфурт за пореден път дадоха да се разбере, че нещата повече не могат да продължават така. Че не е време за тържествени открития на централата, струваща 1,3 млрд.евро на Европейската централна банка. Време е за радикална промяна и хората ще настояват за нея. И гневните тълпи няма да могат да бъдат спрени със 100 километра бодлива тел, която стига да бъде разпъната от София до Копривщица и немските власти препасаха целия Франкфурт, или пък с палките, водните струи и всичките инструменти, с които властта си служи винаги. Ако Европейския съюз продължава да счита банките за по-важни от гражданите, ако продължава да влошава положението с останалите си политики и на международната арена и такива като борбата с корупцията и безработицата той няма да просъществува още дълго. Той постави банките над гражданите, но очевидно банките се чувстват и над него.

А вие, скъпи българи се гответе освен като крадци на дребните сумички от еврофондовете, които ни подхвърлят скоро да ни обвиняват и че сме мързеливци, които не работят и затова не искат да си връщат огромните дългове към кредиторите. Тогава ще ви бъде ли приятно да ви сочат с пръст и да твърдят, че сте мързеливци като гърците? От вашия и мой мързел ли ни заробиха последно с нови 16 млрд.лева?

 

19 коментара to “Гърците са „мързеливи“, българите „крадливи“, а САЩ кога ще върне 16 трлн.долара дълг?”

 1. Хора, спорът ви е безсмислен, и САЩ и Русия не се различават по критериите – капитализъм, банки, икономическа и военна агресия. И там и там е капитализъм, който се стреми да заграбва повече и повече ! САЩ са по-напред с материала, защото го правят по-отдавна, но РФ не иска да изостава !
  Така функционират империите !
  Да не би Газпром, Лукойл и ВТБ в България да имат за цел да помагат на българите и те ги смучат и изнасят печалбите, като американските и другите нормални корпоративни организации. Това се случва и в Русия с обикновените хора. Въпросът е какво правим ние българите ? Дали ще ни управлява САЩ или Русия няма разлика, те ще мислят първо за себе си. Време е ние, като нация да помислим за себе си, а не да се караме помежду си, кой господар да си изберем !

  • На какво основание Газпром да помага на България ? На основа на ястребовата антируска политика ? В момента Газпром помага там където е необходимо и където ястребите са прогонени, а именно Донбас ,където получават абсолютно безплатно газ. Така , че въпросът не е в това кой колко може да помага, а кой до каква степен вреди.

 2. Точно така е. Аз харесвам Европа за живот, много добър стандарт има, но от 3 г. съм в България и разбрах, че България нищо не е взела от ЕС и САЩ, а само е отдала и ограбена. България е на минус за поколения напред и много отдавна фалирала.

 3. Технически грешки винаги стават аз мислех че са повече от 18 трлн. но и google потвърди-ние сме малка държава и както ни затиснат а винаги има кой да се възползва но съм повече от сигурна че това така няма да продължава всеки ден виждам как млади образовани и реализирани не са съгласни с американската хегемония и европейския слугинаж има по-достойни държави и народи от нашия които няма да допуснат.Повечето ми рода е навън защото бяха принудени вече свикнаха и се реализираха но са си българи и не им харесва никак състоянието на България.Икономист съм и съм наясно-дори тези които си стискат очите е време вече да прогледнат и да видят и ако искат да спасяват демокрацията да се научат да мислят и по-малко да клишират защото няма да има време да се обърнат.Както искате така го разбирайте-на нас българите пак други ще ни свършат работата и за това светът ни презира.

 4. имам чувството, че статията е написана от стажант…..или кандидат/студент 3 та година …… веднъж 16, веднъж 18 трлн…..разхвърляте ги като 20 ст.

 5. Баце VICE,яж си ГМО боклиците от КФС и Макдоналдс,,пий си разяждащата кола и продължавай все така успешно да деградираш!Личи си че не си на себе си,сигурно пишеш от някое непочистено мазе и си доста нервен че от американското посолство не са ти превели хонорара.Айде със здраве и успешна еволюция!

 6. Отлична статия!Браво!България трябва да излезе от Европейския съюз и НАТО!Чак тогава ще се оправим.

 7. „„Ама пенсиите хиляда евра, нали!“. Тоест желанието на гърците да изживеят достойно старините си е някаква висша форма на наглост“
  Наглост е,но не защото искат,а защото за едни може,а за други (българи) не може!

  • И? Гърците какво са виновни, че в България хората търпят това – те докато бяха по улиците ни „поканиха“ с плакатите: „Тихо да не събудим българите“. Или типично по български мислиш, че „не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле“?

 8. Виж VICE, това, че помниш основните белези на комунизма, значи, че си на възраст която не оправдава наивността ти, освен ако не е заплатена от някого. Това с „ладите“ и „банананите“ е вярно, но дали помниш и други белези: икономиката работеше, безработица нямаше, всяко семейство почиваше по 20 дни на море или планина, здравеопазването беше безплатно, образованието също, имаше ред за обикновения гражданин, на територията на БЪЛГАРИЯ нямаше чужди войски, даже напротив имахме армия която можеше да ни защити от чужда агресия. А мнението ти за Москва изобщо не заслужава коментар, личи си, че никога не си стъпвал там. Не се притеснявай да се срамуваш, БЪЛГАРИЯ също се срамува, че си се родил такъв. Историята е показала, че БЪЛГАРИЯ се е измъквала от агресора си когато той започва да става слаб и малко преди да се разпадне. Мисля, че сега се намираме в подобен период. Българският народ е търпелив, но и много жилав. Ние сме били преди САЩ и ще останем след ТЯХ.

 9. Какво по дяво…

  Чакайте малко. Нещата са прости. Всеки отговаря за себе си – САЩ може и 200 трлн.да имат – справят ли се, справят се, по един или по друг начин те избягват фалита, както го направиха и в края на 2013г. Това е капитализма, САЩ не са виновни, че Гърция има нейните си 320 млрд.евро задължения. Така е през омразния ви капитализъм – който, както се оправя, така и ще живее. Когато си некадарен и мързелив ще си грък, когато си предприемчив, интелигентен, образован, трудолюбив и уверен ще бъдеш американец. А когато си българин е ясно: ще си плюеш срещу собствените ти съюзници, които малко от малко ни откъснаха от захапката на онзи азиатски полудял мечок, който иска да глътне цяла Европа и да пиянства и да безчинства.

  Българите не искат да са със САЩ, НАТО и ЕС, те искат да са си с Русия и да си живеят в комунизма на Бай Тошо, да мечтаят за дънки Ливайс и банани и да си кара Лада. Да го е страх да разкаже един виц, защото ще го вкарат във затвора, точно като гърците да тегли заеми и никога да не ги връща и тн. Но това в цивилизования свят го няма и не става. Никога няма да забравя как 4 млн. българи плакахме на „Орлов мост“, когато комунистическата шайка манипулира изборите и Б(С)КП спечели първите демократични избори в страната. Никога няма да забравя как крещяхме „Кой не скача е червен“ и как се борихме, за да не допуснем комунистите да провалят освобождението ни от тоталитарния комунизъм и Москва. И успяхме. За благодарност сега слушаме през ден „Костов това, Костов онова“. Но такава е ролята на ДОБРИТЕ – те винаги остават недооценени и дори заплюти.

  Срам ме е, че съм българин, а този журналист, който е написал тази злобна анти-американска статия е типичен представител на ония хора в нет-а , дето плюят по банките и Америка, защото така било модерно, а в същото време мечтаят да учат в Харвард, да имат възможностите и свободите, които имат американците и тн. Не искат да се напиват с руснаците в Русия, да си менкат евтините блядки и да мизерстват в онзи пропаднал град Масква, който прилича на средно американско село с два небостъргача. Пукнете се от яд или се осъзнайте и приемете ценностите, срещу които плюете, за да стане нещо и от вас в живота. Ние умните, красиви и достойни българи сме направили своя цивилизационен избор. Повече никога с Русия.

  • Преди да коментираш омразните ти българи и гърци и любимите ти американци се научи да не послъгваш толкова елементарно:

   „Никога няма да забравя как 4 млн. българи плакахме на „Орлов мост“,“ – какви 4 млн., ти чуваш ли се?

   • Не се изнервяйте излишно, приятели, абсолютната истина е, както винаги, някъде по средата.

  • Тъпако, ти някога бил ли си в Москва…

   • Ти сигурно от Москва ми пишеш!

    Какво ще търся в тази дупка, аз само като чуя руски ми иде да повърна. Помня как като малък се чудех дали баща ми не е твърде краен, дали има поне един процент нормални руснаци – не, няма! В това се убеждаваме вяско лято, когато заприиждат на талази руските мужици и селските им красавици.

    Дайте да чуем нещо за срива на рублата, нали коментирате икономиката на САЩ, нали били най-задлъжнелите и никога не можели да върнат тия 16трлн. дълг, защо негово величество Доларът е толкова силен, дори еврото се срина, а долара е стабилен? Руснаците милите нямат вече храна в магазините, цивилизования свят спря да им доставя продукти и сега ще го карат на водка и картофи. Които ще купуват, носейки безполезните си рублички в кашони. Впрочем вие как я карате сега, тъпи путлеристчета…искайте да ви превеждат парите поне в левове, че ще изпукате от глад и ще си хванете куфарите да се молите за зелена карта във САЩ да работите в Макдоналдс, срещу които също обичате да плювате.

    Какво да правя в МАскВА, като гледам как Путин убива на 200 метра от Кремъл единствения нормален политик в Русия какво остава да не ме гръмне и мен. Прав е Иво Инджев, че всеки български журналист, в т.ч. и той, който пише срещу Путлер и всеки български политик са застрашени да бъдат убити.

   • уфф, много тъп се изкара, момче. много. не е на хубаво да се прави човек за пари на толкова загубен

  • Vice, ти наистина си много зле. И доколкото разбирам по–стар от мен. не знам когато ЦРУ взе властта в Бг с какво ви е зомбирал в края на 80те, но на някои хора предимно от СФ още ви държи влага. Вие звучите точно като луди. Ти не си мръднал мозъчно от 90-те. Нещата днес за различни, Русия не е СССР, САЩ от фар на демокрацията се превърнаха в нещо по-страшно и от СССР, през тези 26 години не е тавало дума за демокрация,а за колонизация, през 1989 година в Източна Европа не е било „нежна демократична революция“,а преврат,който върна господството на капитала и банките. САЩ станаха глобална империя. Повечето държави като нашата родина престанаха да бъдат държави, да имат собствени национални интереси,а бяхме впрегнати да изпълняваме американските интереси, бяхме превърнати в роби на банки, монополи. Русия както виждаме е различна от СССР. Днес когато САЩ налагат фашистка световна диктатура Русия се превърна във остров на свободата и надежда,че САЩ ще бъдат спрени,че обикновените хора няма да бъдат редуцирани до броя,който е нужен на богатите и чипирани като роби.

  • Типичен представител на сектата „Костовисти от седмия ден“ – зомби, изживяващо се като „умно и красиво“, служещо си с клишета (които хващат дикиш сред себеподобните, например сред членовете на Прокопиева мрежа, но предизвикват само смях сред нормалните, незомбясали хора). Писанието ти, пълно с арогантност, невежество и нелепи опити за лъготене, е прекрасен пример за дъното, до което е достигнало българското психодясно.

  • Много неорентирана личност си,“ срамежливи“ Бьлгарино!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s