Сърбия: Страната ни никога няма да се присъедини към НАТО

Сръбския външен министър Ивица Дачич напомни за зверските бомбардировки на НАТО в Сърбия и увери, че въпросът за членство на страната му във Северноатлантическия алианс не съществува

0,,16127109_401,00

На 24 март Ивица Дачич посети мемориалът в Белград в памет на жертвите от бомбардировктие на НАТО. На този ден се навършиха  точно шестнадесет години от тогава.

„Сърбия може да си сътрудничи с НАТО, когато имаме общи интереси. Сърбия не трябва нито да обича, нито да мрази НАТО“, заяви сръбския външен министър, цитиран от Inserbia.

Master_RTS

Днес, след трагичните събития напоследък на Стария континент силно се говори за свободата на словото. Но нека не забравяме, че по време на бомбардировките на НАТО в Сърбия под прицел попадна и сградата на сръбската национална телевизия RTS и шестнадесет сръбски журналисти бяха убити.

По време на посещението си на мемориала на жертвите на зверските бомбардировки на НАТО от 1999г. Дачич за пореден път ясно подчерта, че Сърбия никога не би влязла в алианса, който бомбардира страната в продължение на 80 дни като сред най-големите зверства беше използването на бомби с уран.

„Не сме променили отношението си към НАТО. Спомените от бомбардировките са болезнени. Това го казах и пред самия алианс наскоро. Ние можем да си сътрудничим на базата на общите ни интереси.“, заяви  Дачич.

Вчера граждани на Сърбия, обединени в неправителствената организация „Белград форум за мир равноправие“ и Клуба на генералите и адмиралите поискаха военния алианс да изплати на сръбската държава обезщетения за жестоките бомбардировки. Те заявяват, че бомбаридровките са били зверство, напълно нарушащо всички межународни норми и право.

 

7 коментара to “Сърбия: Страната ни никога няма да се присъедини към НАТО”

  1. Сърбите са народ с достойнство,чест,национално отговорни,които качества липсват у българина.Ние начело с президент и премиер се продадохме за стотинки на САЩ и запада и вече не сме независима и суверенна държава.Оставка за правителството на ГЕРБ.Веднага!

  2. от този диалог,както се изразяваш дебилу,раковите заболявания в България,са се увеличили със над 400 %,сърдечно-съдовите заболявания със над 1000 %,масивните инфаркти и всякакви други заболявания,свързани със бърза и болезнена смърт

  3. Атлант, ами ако някой дойде на диалог с теб най демократично – с бомба и то може и с обогатен уран да е…?

  4. Имало и народи дето не са безгръбначни!

  5. Фала!

  6. Мри бе гнидо

  7. Бомбардировките на НАТО в Югославия си бяха продължаване на натиска над сърбоманската клика, която се беше самозабравила. Приемете го като демократично продължение на диалога между Запада и Сърбия.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s