Асад: Западът си мисли, че може да сваля и назначава президенти – мислене от колониализма, не от 21в.

В последното си интервю, президентът на Сирия заяви, че намесата на САЩ и Запада в Украйна и Сирия цели едно и също

1088061

В интервю за руската агенция ИТАР-ТАСС, неотразено от българските медии, сирийския президент Башар Асад изрази мнението си, че САЩ не различава Сирия от Украйна и целите на намесата им в двете страни са едни и същи.

Според сирийският президент западното мислене все още е „колониално“.

„Изявленията, които чуваме от началото на кризата отразяват Западният манталитет на колониално самосъзнание.“, заявява Асад, когато бил попитан как може да се постигне мир във Сирия.

Според Башар Асад останалите държави трябва да се замислят добре дали Запада ги третира наистина като съюзници.

„Запада не приема партньори. Ако те не харесват определена държава, те се опитват да я променят както им е угодно, или просто да сменят нейното ръководство. И когато правят това те изобщо не мислят за народите на тези държави.“, заявява Асад.

„В даден момент започват да не харесват президента, така че го свалят и заменят с изгоден на тях. И когато правят своите изказвания те се аргументират възоснова на грешни предположения. Този начин на мислене и действане може да е бил подходящ в миналото, но не и за нашия век.“, допълва той.

Сирийският президент прави връзка между намесата на САЩ и Запада в Украйна и намесата им в неговата държава.

„Същото се случва в момента в Украйна. И това си мечтаят да направят и в Русия. Те не харесват президентът Путин, така че го демонизират. Същия метод – навсякъде. Но искам да ги уверя, че дали един президент е зъл, или не решава неговия народ, който го е избрал, а не те.“, заявява Башар ал-Асад.

„Изявленията на Запада и техните съюзници в региона не ни касаят ни най-малко. Не ни интерсува дали казват, че президентът трябва да бъде свален, или не, дали е легитимен, или не.“, казва сирийският лидер.

„Ние получаваме нашата „легитимност“ от народът и ако има причина за непоколебимостта на Сирия – това е подкрепата на народа. Ако започнем да се занимаваме с изказванията на европейските лидери, които си противоречат всеки ден…няма смисъл.“, допълва Асад.

На най-важния въпрос – как може да бъде решена кризата във Сирия и има ли всъщност изход от нея Башар Асад отговоря така:

„Сирийската криза може да бъде решена. Това не е невъзможно. Ако сирийците водят диалог, ние ще постигнем резултати. Ние говорим за национално съгласие, което е най-трудното: двете страни първо трябва да оставят оръжието и да седнат и да преговарят.“, заявява Асад.

„Това е много по-трудно, отколкото да преговаряш с тези, които са замесени с политическите действия. Ще успеем да постигнем това, ако външната намеса бъде прекратена и комуникираме помежду си.“, допълва сирийският лидер.

 

 

2 коментара to “Асад: Западът си мисли, че може да сваля и назначава президенти – мислене от колониализма, не от 21в.”

  1. Браво на Башар Асад!Достоен човек и политик,не се страхува да се противопостаи на американския фашизъм.

  2. ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК И ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ! ТАКИВА СА ТРЪН В ОКОТО НА ЗАПАДА !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s