Освен Русия, чрез санкциите, САЩ цели да отслаби и Европа

Според немското издание „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“, САЩ цели да отслаби икономически не само Русия, но и Европа. Американците нямат интерес от силна икономически Европа. Равносметката, след като европейските държави бяха принудени от Вашингтон да налагат санкции на Русия е, че европейските държави, дори такива като Германия, търпят огромни загуби. Единствения печеливш от санкциите е Вашингтон

190250375

САЩ активно се намесват в делата на финансовите институции в Европа, за да реализират целите на своята външна политика, пише германското издание DWN.

„В момента американците завеждат дело против Deutsche Bank. При това Вашингтон иска да убие с това едновременно два заека: твърдо настоява европейците да спазват антисанкци руските санкции и да отслабят европейския финансов сектор”, коментира ситуацията авторът на материала.

Зад делото срещу германската банка стоят политическите интереси на САЩ, смята журналистът:

„Европейските финансови институции все по-често се дразнят, когато борсовият надзор в САЩ провежда политически мотивирани разследвания. В момента Вашингтон подозира Deutsche Bank в нарушаване режима на антируските санкции. За германската банка това е само едно от почти хилядата производства, но то очевидно е политически мотивирано”, се казва в статията.

Deutsche Bank, според американците, е извършил транзакции със сметки на лица от „черния списък”. Това дело удачно се вписва в американската стратегия, насочена както против Русия, така и против Европа, заключава немския автор.

 

„Американският борсов надзор не се поколеба в миналите години да налага на европейските предприятия драконовски парични глоби в размер на милиарди долари. Поради това политическите разногласия между ЕС и следствените органи на САЩ растат като гъби след дъжд”, смята авторът на статията.

 

Според немското издание САЩ осъществяват „Разбойнически набези” над европейски предприятия и банки.

 

4 коментара to “Освен Русия, чрез санкциите, САЩ цели да отслаби и Европа”

  1. da jivee rusiq i balgariq da mrut dolnite amerikanci chakame gi dano da izrigne vulkana v ueloustoun i sa do tam

  2. Ние сме най-старата цивилизация, която се е съхранила до днес!
    Това го казва и академик Дмитрий Лихачов, за което е бил санкциониран от властите.
    Колкото до третата световна война – струва ми се, че тя вече незабелязано е започнала, тъй като тези, които я запалиха по никакъв начин не търсят мирно разрешение на конфликтите, а тяхното по-нататъшно разпалване. Нека само да изберат новия американски президент!

  3. Това отдавна го казвам. И всички „революции“ в Арабския свят бяха точно за дестабилизация на Европа. Май няма да ни се размине без война…..

  4. Нямаме душа и сърце да застанем зад очевидната истина. Жалко, че е нужно друг да признае фактите, а ние подир него. Защо сме така посредствени и неуверени. Не ни е нужен какъвто и да е съюз, за да бъдем суверенна държава с горд народ и традиции от години, в пъти повече от създаването на САЩ…

    Събудете се българи. Ние сме се обособили преди векове!.. Бъдете по-уверени и горди!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s