Тревогите на Джон

Докато американската служба за национална сигурност подслушва целия свят, Джон Кери се страхувал, че руски и китайски хакери „най-вероятно четат пощата му“

keri

Освен, че падна с колело и си счупи кракът, Джон Кери има и други сериозни проблеми – руски и китайски хакери „най-вероятно“ четяли интернет кореспонденцията му. 

В края на месец май държавният секретар на САЩ отмени визитите си в Мадрид и Париж, понеже съвсем безразсъдно караше колелото си във Франция без помощни колелета. Запознати евроатлантици у нас съзрязаха, че това всъщност не е обикновен инцидент, а е опит за покушение срещу Кери, организиран и поръчан лично от Кремъл и руските тайни служби. 

В интервю за CBS тези дни Джон Кери заяви, че се опасява от това, че руски и китайски хакери имат достъп до пощата му.

„За жалост живеем в свят, в който известен брой страни, в това число китайците и руснаците постоянно са замесени в атаки срещу американски интереси, срещу американското правителство“, заяви тревожно Кери. 

Интересно защо сред този „известен брой страни“ държавния секретар на САЩ пропуска своята собствена, която върши същото и то в много по-големи мащаби. Но нека не забравяме, че когато САЩ върши нещо лошо няма проблем, но когато врагът на САЩ отговори със същото е „лошо“. От „Уотъргейт“ до свалянето на шефа на ЦРУ, понеже добиха достъп до имейлите му и стана ясно, че имал любовница, до подслушването на цели нации, американците са последните, които могат да се правят на ощипани.

 

 

Може би Кери, както бившия държавен секретар и настоящ кандидат-президент на демократическата партия – Хилари Клинтън е ползвал личния си имейл освен да обменя рецепти и да си пише със жена си и за служебни кореспонденции. Всъщност, напълно възможно е хакери от Русия или Китай да имат достъп до пощата на висшия американски чиновник, но пък е възможно и съдейки по действията на собствената си държава Кери да се опасява, че  е подложен на същото, което върши и тя. Нека не забравяме, че освен милиони граждани на Европа стана ясно, че АНС е подслушвала и лидерите на Бразилия, Германия и Русия. Американските служби следят кореспонденциите и подслушват телефоните и на милиони от собствените си граждани. 

Затова, Джон, недей да се правиш на жертва.

Етикети: , ,

One Comment to “Тревогите на Джон”

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s