Военна сводка – Украйна 14.08.2015

Актуална информация за военната ситуация в Украйна между 14-15 Август

Бойци от опълчението унищожиха украинска военна колона около Мариупол. Колоната се е движила към секторите на Широкино и Телманово, когато опълченците са я нападнали. Вследствие на атаката са били ранени 18 украински войници, а няколко са били убити. Унищожени са 1 бронетранспортьор и няколко високопроходими американски джипa Humvee. 

Видео»

Бойците от сепаратисткия батальон „Викинг“ унищожиха батарея от реактивни системи „Град“ в Белая Каменка, както и обслужващия ги военен персонал. 

В Телманово избухнаха тежки сражения. Украинската армия използва всякакъв тип въоръжение, с което разполага, включително танкове, тежка артилерия и ракетни системи „Град“. Практически сражения се водят по цялата линия на съприкосновение между киевските сили и опълчението.

Украинската армия отново не се съобразява с никакви ангажименти, поети според споразуменията от Минск, трупайки тежка артилерия и техника на линията на съприкосновение. Вчера армията отново обстрелва Горловка с ракети. Под ракетния обстрел попаднаха Никитовския и Калининския райони. Няколко жители са загинали.

Сутринта на 15 Август украинската армия обстрелва с артилерия няколко района на Донецк – Киевский, Калининский и Ясиноватский. Три къщи са били тотално унищожени и двама местни жители са пострадали тежко. Ясиноватский е останал без електричество.

 

4 коментара to “Военна сводка – Украйна 14.08.2015”

  1. Такава антиславянска измет като прозападните изчадия не е нужна на България.

  2. Каква хибридна война те гони тебе Eurofighter, писна ми от такива про западни лайна като тебе с високо самочувствие.

  3. Еиии Eurofighter…. ходи се задоволявай анално в западна Европа и ни спести педалските си мнения..

  4. И как толкова бързо получавате тези „сводки“, ако самия ви сайт не е обвързан с руските терористи и руските служби, а? Докога такива агенти на РАшия ще пропагандират свободно в интернет и медиите?! Ние сме държава-член на НАТО, американски сателит, не може русия да води хибридна война и това да е легално! О, боже, кога ще се освободим от руското робство, комунистите, агентите и прочее ИЗМЕТ!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s