Терористите в Сирия получават заплатите си и се разплащат само в турски лири

Терористите и наемниците в северните части на Сирия започнаха да търгуват и да се разплащат само в турски лири, вместо със сирийски паундове, докато в същото време там Турция създава своята т.нар. „зона свободна от Ислямска Държава“

un-peacekeepers-syria-rebels.si

Наемниците и терористите в контролираните от Турция северни части, в които тя имитира борба срещу „Ислямска Държава“, а главно се саморазправя с биещите се срещу тях кюрди започнаха да се разплащат и да получават заплати само в турски лири.

Изглежда че в зоната, която Турция се опитва да постави под свой контрол в Северна Сирия наемниците там ще използват и нейната собствена валута. 

Целта на този ход е да се наложи икономичски натиск над режимът в Дамаск до неговото окончателно сваляне и въвеждането на нова сирийска валута. Така, например, в Алепо т.нар. „Ислямски съд“ вече получи месечните си заплати в турска валута:

Боевете в Сирия претърпяха известна трансформация през изминалата седмица. След като Турция и САЩ се договориха американски изтребители да използват турското въздушно пространство и базата „Инджерлик“ на турска територия, а Турция обяви, че ще създава „зона свободна от Ислямска Държава“ – практически ще окупира северни територии на Сирия и ще ги постави под свой контрол, като успоредно с това избива биещите се срещу ИД кюрди, сирийския клон на Ал Кайда – Фронт Ал Нусра започна да се оттегля от зоната между Алепо и границата с Турция, изоставяйки своите позиции, които имаше там срещу „Ислямска Държава“, с която водеха сражения помежду си. Такфиристите от Ал Нусра заявиха същевременно, че реалната цел на Турция е да създаде буферна зона, разпрострираща се от Алепо до граничния град Кобани, за да предотврати възникването на Кюрдската държава.

 

 

5 коментара to “Терористите в Сирия получават заплатите си и се разплащат само в турски лири”

 1. Еврофайтър, а ти…ти си идиот!

 2. А бе по-добре да не се пука циреят, че от Козяк ще ви резнат проектите. Кой плаща за нищо, най вече Хамериканците не ги обичат тия работи.

 3. Ама, разбира се, дори джихадистите не искат да търгуват с безценни валутки като сирийската и руската рубличка. Дори терористите виждат, че Запада е по-добре финансово отколкото бедната РАШИЯ с атомните бомби. Добре че поне тях ги има иначе демократичните сили досега да са изравнили мАсква със земята, а Путин щеше да виси на бесилото. Путин, човекът които подкрепя диктатори като Асад, а по цял ден слушаме лъжите на руската пропаганда че в Сирия евроатлантическите ни партньори от Турция и САЩ пращали наемници и терористи. И Алтер Информейшън, мога ли да попитам защо и вие ползвате тази диалектика? В статията наричате борците за демокрация и свобода в Сирия „наемници и терористи“, така ви наредиха ли? А в статиите ви за Украйна твърдите че имало „режима в Киев“, че украинската армия нападнала Донбас и избива хората. Трябва да ви се признае че сте на много високо ниво, ако руснаците бяха по-умни а не такива прости мужици щяха да направят някоя фондация като „Америка за България“ и да спонсорират подобни на вас агенти на хибридната война. Но виждате ли колко прости и изостанали са господарите ви? ха-ха…

  • И още един въпрос имам към съфорумците – нямам представа от цени, но наистина ли е толкова скъпо да се излекуваш от акне, та трябва периодично да си изстискваш тука пъпките.

   • Слушай какво Ванюшка!
    Вие проститите про-руски олигофрени, облъчени от пропагандата която се води у нас още преди Освобождението от некадърници като Иван Вазов и не знам си какви псевдо-литератори – агенти на Русия когато няма какво да кажете само обиждате! За мойто акне не бери грижа, скоро този огромен цирей на гърба на Европа – Русия ще се пръсне и ще бъде изравнен със земята!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s