Военна сводка – Украйна 16.08.2015

Актуална информация за военната ситуация в Украйна между 15-16 Август

rep

Украинската армия обстрелва Донбас и селища на ДНР и ЛНР. Силите на Киев използват всякакъв тип артилерийни и ракетни системи. 

 

В събота, 15 август, Киев започна да изпраща допълнително танкове и бойна техника в Аремовск. Още артилерия и ракетни системи бяха прехвърлени и в Широкино и Саханка.

Видео»

Горловка, Макеевка, Саханка, Коминтерново, Пантелеймоновка, Южная Ломатовка, Старомихайловка и Донецк бяха обстрелвани от про-киевските сили. Според нашите данни са загинали между трима и петима души.

Селището Йеленовка също попадна под обстрела на украинската армия от посока на Тараманчук-Степное Березовое. Артилерията удари сградите на фабрика „Новий“.  Резервоарите с химикали са били увредени.

През изминалата нощ имаше тежки сблъсъци, включително и обмен на артилерийски огън във Волноваха, Старогнатовка, Николаевка и Адвеевка. Активно движение на украинската армия и тежко снаряжение е засечено по сектора на Волноваха.

Междувременно, престрелки между сепаратистите и украинската армия избухнаха в Донецк, Пески, Опитное, Водяное, които попадат по контролно-пропусквателния пункт „Ясиноватая“. Разузнаването на ДНР докладва, че Киев е преместил три единици ракетни системи „Точка У“ в сектора на Артьомовск, включително и селището Часов Яр – на 50 км. от Донецк и на 100 км. от Луганск. Максималния обхват на „Точка У“ е 150 км разстояние.

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s