Украйна проси руски газ, европейците готови да я оставят да измръзне

Новите американски и европейски геополитически покровители на Украйна отказаха да финансират страната и да й отпуснат нищожен кредит от $1 млрд.долара, с които тя да осигури нужните количества газ за зимата

gazprom_2869516b

На двустранна среща между ръководителите на украинската „Нафтогаз“ и руската „Газпром“ украинската страна е помолила отново да й бъде осигурен газ, който тя да изплаща авансово.

До тук се стигна, след като Европа отказа да финансира страната за покупката на нужните количества газ, с които тя да посрещне идната зима. На Украйна беше отказан и кредит от $1 млрд.долара, което е поредния пример затова как страната беше излъгана, че ще бъде „спасявана“ от фалитът от новите й покровители. Очевидно е, че никой не иска да дава пари на Украйна, а тя се продаде твърде евтино.

От „Газпром“ съобщиха за разговори между Алексей Милер и украинския му колега Андрей Коболев, касаещи новия есенно-зимен сезон на доставките на природен газ. Повече подробности за срещата между двамата обаче не бяха обявени.

От началото на юли Киев не купува газ от Русия, а от европейските държави чрез реверсивни връзки. Така докато моли „Газпром“ за по-ниски цени на закупувания от нея газ, Украйна купува газ от Европа на високи цени. 

Анализатори обаче коментираха, че „Нафтогаз“ няма нужните средства да плаща – заради дълговете си към „Газпром“ компанията предплаща за покупката на природен газ.

4 коментара to “Украйна проси руски газ, европейците готови да я оставят да измръзне”

  1. ЖИЖГОГГГГ

  2. БНТ съобщи, че египетски съд е осъдил на по 3 години лишаване от свобода при строг режим трима журналисти от англоезичната медия „Ал Джазира“ за разпространяване на невярна информация в подкрепа на забранената терористична организация „Мюсюлмански братя“.
    МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ Е АПЕЛИРАЛА ДЕЛОТО ДА БЪДЕ АНУЛИРАНО !!!???

  3. Братя от „Алтер информатион“, събудете се малко! Ако ви интересува световната политика, пропускате важни информации. Не е лошо да спретнете една статийка за последната среща на Владимир Путин с новоизбрания египетски президент !!!

  4. Абе,ще си седнат на задниците украинците,но им трябва време да осъзнаят че от запада и САЩ никой не е видял добро.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s