ЕС отказа да признае суверинитета на Израел над окупираните територии и обяви 500хил. евреи за незаконни заселници

Европейския съюз отказа да признае израелския суверинитет над окупирания Западен бряг, Газа, Източен Йерусалим и Голанските възвишения. Следователно всички над 500 хил. нелегални израелски заселници трябва да бъдат репратрирани обратно в Израел. 

C това становище излезе на 11 ноември ЕК в Брюксел, изказано в окончателната версия на становището, касаещо всички окупирани територии от израелската държава от 1967г. до днес.

„Европейския съюз, позовавайки се на международното право, не признава израелския суверинитет над териториите, окупирани от юни, 1967г. насам – Голанските възвишения, Ивицата Газа и Западния бряг, включвайки и Източен Йерусалим и не ги счита за част от територията на Израел. „, се казва в становището на ЕС като се допълва, че позицията на ЕС цели да допринесе за мирния процес в Близкия Изток.

През юли, 2013г. ЕС най-накрая обяви, че възнамерява да приеме забрана на финансова помощ от ЕС за израелски организации и компании в окупираните палестински територии, но те все още не са приложени поради натискът, който САЩ, чрез държавния секретар Джон Кери оказаха тогава над Брюксел.

Според докладите на Световната банка Израел ощетява Палестина с поне $3,4 млрд.долара годишно. Действията на Израел, подчертават от Световната банка, оставят палестинците без достъп до здравеопазване и образование, а заграбването на все повече палестински земи е нарушение на международното право, което Израел спазва „избирателно“.

Израелската кървава политика е солидно финансирана от американските данъкоплатци по силата на приетото през 2007г. споразумение между САЩ и Израел, според което всяка година в срок от 10 години САЩ ще дава безвъзмездно на Израел по $ 3 млрд. за посрещане на военните нужди на режима в Тел’авив. Управляващите демократи обаче смятат да увеличат още повече обема на отпусканите средства веднага след изтичането на срока на настоящото споразумение през 2017г

 

One Comment to “ЕС отказа да признае суверинитета на Израел над окупираните територии и обяви 500хил. евреи за незаконни заселници”

  1. Не на евреите, не на на всички религии, да на хомо сапиенс, независимо от неговата раса!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s