Франсоа Оланд е бил основната мишена при атаките в Париж – източници от израелското разузнаване

Приближеното до МОСАД издание DEBKAfile, позовавайки се на свои източници от контраразузнаването в свой анализ на атаките от 13 ноември в Париж заключава, че основната мишена на атаките е бил френският президент

Hollande_13.11.15

Франсоа Оланд наблюдава мача между Франция и Германия на Стад де Франс

Местоположението на шестте локации в Париж, където в петък терористите нанесоха своите удари индикират за прецизно и професионално планиране на убийството на една основна мишена – френския президент Франсоа Оланд. Идеята е била да бъде разтърсен целия държавен апарат на Франция, която е най-замесената в сирийския конфликт европейска държава. Точният брой на жертвите все още не е изчислен – става дума за между 127 и 160 убити.

Източници от израелското контраразузнаване поясняват пред DEBKAfile, че организаторите на атентатите в Париж от петък, 13 ноември, са можели да организират подобни кървави атаки насред всяка друга европейска столица. Те обаче взели предвид, че през тази вечер Франсоа Оланд ще присъства на Стад де Франс, където се игра приятелската среща между футболните команди на Франция и Германия. Така терористите са видяли удобен момент да опитат да ликвидират френският държавен глава, който пръв обяви по-късно, че зад атаките стои „Ислямска Държава“. Оланд нарече атаките

„война срещу Франция“

Преди да умре, един от терористите изкрещял:

„Обвинявайте външната политика на Франсоа Оланд!“

Друг пък крещял докато стреля с автоматично оръжие по гостите на атакуваните ресторанти

„Това е за Сирия!“

В събота стана ясно, че до тялото на един от загиналите нападатели е намерен сирийски паспорт.

Според източниците от израелското контраразузнаване останалите поне шест атаки са били нещо като второстепенна сюжетна линия с двойна цел: всяването на кървав терор и отвличането на вниманието и объркването на френските специални служби. Целта е била да ги накарат да впрегнат сили в различни посоки.

Двата самоубийствени взрива пред Стад де Франс са целели да отвлекат вниманието на охранителите на френския президент Франсоа Оланд.

 

За щастие охранителите са действали професионално и не са се поддали. Те успяват да изведат Оланд набързо извън стадиона. Добре подготвените и планирани с месеци едновременни атаки из цял Париж от такъв огромен терористичен екип, прецизното проучване, разнообразието от оръжия сочи, че убийците са добре обучени и зад тях стои високопрофесионална организация или структура.

Според източниците от израелското контраразузнаване атентатите са дело на съвместна работа между „Ал Кайда“ и „Ислямска Държава“. Само заедно те биха имали нужните ресурси за осъществяването на толкова мащабна и добре координирана операция, които включват:

1.Група от поне 20 терористи, които да осъществят шестте атаки. В събота френската прокуратура обяви, че седем от тях са загинали по време на самоубийствените взривове, а други осем са били убити от специалните части, които атакуваха концертната зала, в която дузина заложници бяха убити. Според прокуратурата другите най-вероятно все още не са заловени.

Според източниците от френското контраразузнаване тези, които са се укрили може би се подготвят за още атаки в близко време, точно както се случи след атаката над „Шарли Ебдо“ преди десет месеца.

2. Втора група подкрепление от шофьори, които са изкарали терористите от местонападенията и са били да измъкнат оцелелите. Този екип е дал на атентаторите коланите-бомби, автоматичното оръжие и експлозивите и са действали като съгледвачи и са ги уведомявали за движението на френските охранителни органи. Те също така са заснели и кадри от местонападенията.

3. Организаторите, които са планирали атаките, избрали са извършителите, насочвали са ги и са ги координирали и са били свръзката между отделните екипи. Според източници от МОСАД става дума за екип от поне 200 души, които са планирали вниматлено атаките от петък, 13 ноември, 2015г. в Париж в продължение на не по-малко от два месеца.

parisshooting

Нощта срещу 14 ноември ще се запомни с провала на генералния директор на службата за вътрешна сигурност, както и на шефа на външната сигурност, които се оказаха абсолютно неподготвени за атаката над собствената им столица. Изолирани групи от мюсюлмански общности населяват покрайнините на Париж и мнозина от тях не припознават официалната френска власт за легитимна, освен това са замесени или са податливи на ислямистки екстремизъм, припомнят източниците от израелското разузнаване. Там не действат законите на френската държава, а когато все пак органите на реда решат да влязат в тези огромни гета се нуждаят от въоръжени с автоматично оръжие подкрепления. И все пак случаите, когато френската полиция влиза в тях е само при принуда. Тя изцяло отстъства от тези гета.

Френските служби работят при почти пълната липса на оперативни работници и агенти, говорещи арабски език с нужния диалект, които да бъдат внедрявани в тези изолирани общности. Те разчитат на т.нар. „разузнаване по сигнал“, чрез които да бъдат уведомявани за подобни атентати като този, които потопи в кръв Париж на 13 ноември, 2015г.

За израелските разузнавачи остава необяснимо как, след като не става дума за някакви си 200 самотни спящи клетки,  а за организация с щабове в Сирия и Ирак с впечатляващи международни възможности за действие как не са били засечени от нито една западна разузнавателна агенция, включително и от ECHELON и  Frenchelon. Това са много лоши и обезпокоителни сигнали за всички европейски столици…

Хронология на атаките от 13 ноември в Париж

Paris_map_attacks_13-14.11.15_1

22:30 – Стад де Франс, по време на мача между Франция и Германия. Експлозиите се чуха и в ефирът, но първоначално всички мислеха, че става дума за самоделни бомбички. Две експлозии от камикадзета пред стадиона убиват четирима души. Френския президент беше евакуиран немедлено.

22:30 –  ресторант в Рю Биша (тук се намира и редакцията на „Шарли Ебдо“). Открита е стрелба по гостите на заведението. В същия момент в близък бар се чуват изстрели и експлозия, убити са хора, които са гледали мачът.

00:15ч. – терористите избиват над 80 души в концертната зала Батаклан.

00:30 – чува се стрелба в района на халите в Париж, авеню Републик, булевард Бомарше. рю дьо Шалон.

02:00 – френските спец.части атакуват Батаклан, където вече се знае, че има около 100 заложници, чуват се, по думите на очевидци, поне 5 експлозии.

One Comment to “Франсоа Оланд е бил основната мишена при атаките в Париж – източници от израелското разузнаване”

  1. Ами да го бяха свитнали този кретен! Защо парижани трябваше да ги разстрелват като кучета заради политиката на това про-американско мекеренце!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s