Порошенко нареди да започнат военни действия в Донбас

Военни действия, които впрочем украинската армия никога не е спирала въпреки споразуменията от Минск…

large_9a19cfa855

Украинският президент Петро Порошенко издаде указ военните да откриват огън в Донбас, предаде в понеделник (16 ноември) телевизионният канал „Звезда“. Според него киевските военни на територията на Донецка и Луганска област са изложени на опасност.

В неделя опълченците заявиха, че украинската армия отново е открила минометна стрелба в покрайнините на Донецк. Независимо от успешната операция за изтегляне на тежка военна техника и двете страни са готови да върнат въоръжението на предна линия.

Според Порошенко основната опасност за украинските военни не се крие в обстрела, а в мините. При отстъплението си украинската армия остави хиляди снаряди, а сега Киев иска пари от ЕС, за да се разминира територията, посочва ТВ „Звезда“.

One Comment to “Порошенко нареди да започнат военни действия в Донбас”

  1. За никого вече не е тайна какво става в Украйна. Там тече геноцид над славянското население. Децата на управниците не участват в бойните действия, тях не ги мобилизират, там изпращат само славянските синове за да бъдат избити. Тази мерзост трябва да бъде прекратена един път и завинаги и то от хора като Меркел и Оланд, хората без чиято финансова подкрепа хазарската хунта в Киев не би просъществувала и един ден!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s