Трима us-агенти убити мистериозно – имат ли връзка със сваления руски самолет над Синай?

Две седмици след свалянето на руския самолет над Синай, на 17 окт. руското разузнаване най-накрая обяви официално, че става въпрос за терористичен акт – самолетът е свален с взрив от 1 кг. тротил на борда

russian-officials-visit-the-site-where-metrojet-flight-9268

През тези две седмици стана още нещо – трима американски разузнавачи бяха убити при доста съмнителни обстоятелства. Семействата им смятат, че правителството потулва обстоятелствата, при които те са загинали и събират средства, за да могат да притиснат властите да дадат повече информация.

Близките на двама американски агенти от разузнаването събират средства в платформата GoFundme [тук и тук], за да могат да използват всички правни инструменти, посредством които да получат някаква информация от американските власти при какви обстоятелства са загинали агентите. Основният проблем произтича от това, че веднага след смъртта им, американските власти побързаха да дезавуират и двамата разузнавачи, всякаш те никога не са били част от американските служби. Работата им на терен и професионалните им задължения обаче индикират, че е твърде възможно те да имат връзка със сваления на 31 окт. 2015г. руски самолет над Синай. 

Твърде възможно е тримата да са били свързани със свалянето на руския самолет над Синай и да става въпрос за обичайно заличаване на преките замесени, смятат анализатори, сред които и от изданието „Covert Geopolitics“.

Тримата американски агенти намериха смъртта си при доста съмнителни обстоятелства в Йемен, единия докато беше задържан. И тримата американци са били под наблюдението на руското външно разузнаване (СВР), били са заловени в Йемен, разпитвани в Москва и върнати обратно:

Джон Хамън – бивш наблюдател по комуникациите в базата за специални операции на американските военновъздушни сили във Флорида. Държавния департамент отрича по-нататъшни връзки с Хамън след преместването му на полева служба извън базата. Група служители на няколко агенции посетили Джен Хамън в домът й, за да й съобщят, че съпругът й е бил убит по време на задържането му в Йемен и след това е бил откаран в болница.

Лойд Филдс-младши – от 2006г. работи в Ирак като военен съветник, свързане е с известната частна военна компания DynCorp. Компанията осигурява въздушни операции и подкрепление, обучение, изпълнение на операции при извънредни ситуации, охрана и др. Компанията се финансира над 96% от Федералния резерв на Съединените щати.

Деймън Крийч – друг служител на  DynCorp и един от двамата американци убити по време на атаката в тренировъчен център за служители на полицията в Йордания.

Говорителката на Държавния департамент на САЩ, Елизабет Трюдо, заяви, че ведомството няма да прави никакъв коментар относно смъртта на тримата американски агенти и е усведомена от „притеснителните доклади относно случаите“.

И тримата агенти, с оглед на професионалното им минало и последните полеви функции, които са извършвали, очевидно са свързани с Централното разузнавателно управление (ЦРУ).

След свалянето на А321 най-мощните служби, в т.ч. и руските, запазиха мълчание относно причините за падането на руският самолет над Синай. Първи мълчанието наруши Лондон, който обяви, че става въпрос за терористичен акт. Британските служби са разполагали с данни, че се готви такъв атентат, но остава неясно защо не са споделили информацията с колегите си от руските служби. Повече от две седмици след свалянето на самолета и гибелта на 224-те руски туристи, руската разведка най-накрая потвърди, че става дума за терористичен акт – самолетът е бил взривен с еквивалент от 1 кг. тротил на борда. 

 

5 коментара to “Трима us-агенти убити мистериозно – имат ли връзка със сваления руски самолет над Синай?”

  1. Доколкото разбирам, намеква се за гибелта на подводницата „Курск“? А известно ли е на злобния коментатор, че най-вероятната версия за гибелта на подводницата е, че е унищожена целенасочено от американски сили с цел да се стигне до въоръжението й, което към този момент е секретно? Руснаците не допуснаха това като не позволиха някой да оглежда извадената вече подводница. Така, че уважаеми Анонимен, първо с е осведомете и после ръсете недомислици. Да не кажа нещо по-твърдо… Колкото до съдържанието на статията – вече имаше съобщения в интернет, че два „актива“ на ЦРУ с „много сложно“ оборудване са хванати в Йордаия, закарани в Йемен и със самолет от Сана са прехвърлени на територията на РФ. Нищо чудно споменатите в статията агенти да са били същите.

  2. И ти си мислиш ,че КУРСК е забравен?

  3. Още отначало беше ясно, че ако става въпрос за атентат, това не могат да бъдат абдалите от ИД, въпреки че много им се искаше да им повярваме. Но случаят беше много удобен за русияненавистниците: хем да накажат Путин за това, че не е искал разрешение от тях за Сирия, хем да накажат Египет и накрая ще се скрият невинно зад ислямистите.
    Не ми е съвсем ясен предишния злорад коментар, но предполагам, че извършителите са известни и на неговия автор.

  4. ….да ви напомням ли за „Курск“ 🙂 Поемайте – тъпи рашки :))

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s