Последното интервю на Адолф Хитлер – ден преди да се самоубие

Само денонощие преди самоубийството на Адолф Хитлер швейцарският журналист Курт Шпейдел му е задал няколко интересни въпроса. В края на април 1945 г. изпълнителният секретар на партията Мартин Борман получил задача да установи контакт с журналист от страните, запазили неутралитет, и да го доведе в бункера на канцеларията на Райхстага.

news-1424589290-1902

 

Самият Шпейдел е загинал по време на щурма на Райхстага, но стенограмата му, заедно с много други документи, иззети от Райхстага, е била занесена в Москва.

Именно там неотдавна е била открита сред архивите на музея на въоръжените сили. През 1995 г. един от сътрудниците в музея разшифрова стенограмата и останал поразен от стойността на историческия документ. Веднага се обърнал към редакцията на русийския вестник „Националная газета“ и днес имаме възможност да прочетем въпросите към фюрера и неговите отговори.

– Преди 27 години, влизайки в политическа борба, предполагахте ли, че Ви очаква такъв финал?

– А.Х.: Да, още тогава прекрасно знаехме с какво се заемаме и накъде вървим. Ние влязохме в решаващата борба (Endkampf), залогът, в която бяха самия живот и съществуването на бялата раса. На карта беше поставено всичко и изходите можеха да бъдат два: да победим или окончателно да загинем.

– Днес, 29 април 1945 г., осъзнавате ли, че претърпяхте поражение?

– А.Х.: Не мисля, че сме загубили. Германия – да, тя загуби войната, Вермахта претърпя поражение. Но ние дадохме тласък на една мощна идея. Националсоциализмът нагледно доказа своето абсолютно предимство.

Спомнете си 1918 г., спомнете си 1920 г. – къде беше Германия тогава? За няколкото години, през които бяхме на власт, ние създадохме най-великата държава в историята на човечеството. Построихме икономика, възпитахме здрави млади хора – здрави духовно и физически.

В крайна сметка в историята остават само великите дела. Кой сега си спомня за хилядите работници, загинали при строежа на египетските пирамиди? Днес остават само самите грандиозни чудеса като пирамидите!

Да, ние паднахме в борбата, но това е падение към върха (der Fall nach oben). Националсоциализмът принадлежи на бъдещето. Не се страхувам да кажа, че това е бъдещето през 21 век. Не бих се изненадал, ако през 21 век националсоциализмът победи в Русия. През годините на войната бях принуден да преразгледам гледната си точка за расите. Вижте какво ще ви кажа: никой тук в Европа, нито другаде, знаеше за Русия. Аз изобщо не идеализирам руснаците – в тях има нещо много азиатско. Но фактите са си факти: руската нация се оказа силна и издръжлива в тази луда и безумна война и аз няма да се учудя, ако спасението на бялата раса дойде от изток. Това ще бъде логично.

– Казвате, че идеята ви е спечелила, но загубихте войната. Логичният въпрос е: имахме ли нужда от тази война?

– А.Х.: Говорите така, сякаш в целия свят само от мен е зависело дали да започне тази война или не. Знам, че след смъртта ни, върху нас ще пуснат кучетата. Ще ни наричат агресори и войнолюбци. Но това не е истина, нито аз, нито който и да било друг в Германия искаше тази война. Новото поколение германци построиха велика страна и не е тяхна вината, че им сложиха прът в колелата. Американците, англичаните и евреите по целия свят направиха така, че да започне тази война, за да задушат растежа на младото националсоциалистическо движение.

Само идиот може да си помисли, че войната се е родила в главата на нашите стратези. Вижте, през ’39 г. ние се оказахме обградени от врагове, които числено ни превъзхождаха, както и технически. Но дори и в такива условия немският дух прояви героизъм.

– Поглеждайки назад, не се ли плашите от някои ваши действия? Например т.нар окончателно решение на еврейския въпрос?

– А. Х.: В този трагичен за Германия час не бих могъл да мисля за евреите.

11 коментара to “Последното интервю на Адолф Хитлер – ден преди да се самоубие”

 1. Какави са тия пълни глупости 100 процента измислица.Хитлер съжалявам спасението на бялата раса ще дойде от еди си къде.Абсолютна глупост и измислица

 2. Младоци не се карайте, не се обиждайте! Глупаво и безумно е това което сте задели. Нека си повтаряме мъдрото изречение на Софокъл: Със сигурност знам, че нищо не знам!

  • Дядо Цанко,
   Точно от такива „философи“ като тебе сме на това дередже, което най-отърва на враговете на България. Защото знанието е сила, а заблужденията с които ежедневно ни обработват водят към пропастта !

 3. absolutna fal6ifikaciq 🙂

  • Абсолютен…

   Първо се информирай и тогава говори „абсолютно“ и категорично. Защото в момента това, което си написал е ЛЪЖА. Второ – следващия ти коментар на шльокавица ще бъде изтрит. Въпреки че и този първо е манипулативен и второ не е на кирилица, но както и да е.

 4. Така-а-а-а … Значи едно неоспоримо „разобличение“ на Алтер Информацион и то не от един, а от двама и то с „европейски“ имена и псевдоним коментатори. Просто да ти е неудобно да си позволиш и да провериш дали пък тези авторитетни господа не са се осмелили да излъжат някак си. Удобно-неудобно, ама ако си български инат, ще го преглътнеш, ако станеш за ризил …
  И така, набираш „журналистът Курт Шпейдел“ … и се втрещяваш – двамата чевръсти „европейски“ коментатори са излъгали ! Значи възможно било и западноевропейци да лъжат ! Но тъй като мисля, че това е невъзможно, досещам се, че патентованият противник на Алтер Информацион „Сундансекид“ тук странно липсва като коментатор и най-вероятно е влязъл в кожата на двама европейци, за да мине по-лесно лъжата …
  Но дори и това интервю да не съществуваше, защо е прието то като „нескопосана и неграмотна фалшификация“ от „Сундансекид“ и неговите роднини ?
  Измислица ли е огромният скок, който прави Германия от края на Първата световна до началото на Втората?
  Лъжа ли е, че Путин измъкна Русия от калта, в която я вкара Елцин и тъкмо затова е толкова ненавиждан от западните кукловоди и сравняван с Хитлер ?
  Не се ли увеличава със всеки изминат ден надеждата на милиони представители не само на бялата раса, че само той ще сложи в ред тоя разкапан свят ? (не ме упреквайте в пристрастие – моята надежда е другаде!)
  Навярно опонентите са най-раздразнени от откровението, че тези, които „най-малко очакваме“, са абсолютните виновници за Втората световна и Германия е започнала, сигурна, че ако се забави, тогава съвсем скоро тя самата ще бъде нападната. Излязоха преди време достатъчно и руски книги, които разкриват това.
  Възмутителен е и лаконичният отговор на Хитлер по отношение на т. нар. „окончателно решение на еврейския въпрос“, изцяло лишен от безгранична омраза и ненаситна зверска кръвожадност …
  Ето поради какви причини изложеното интервю трябва да бъде жигосано като фалшификация. Защото на едно разкапано общество прилягат по-добре обърнати наопаки понятия !

 5. Много нескопосан и неграмотен фалшификат

 6. Първо, че няма такъв журналист и второ, че интервюто е абсолютна фалшификация. Защо не си проверявате информацията първо? Поне можехте да напишете отгоре „Автентичността на това интервю не е потвърдено“. Богохулници!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s