Терористи са атакували руски вертолет, издирващ двамата руски пилоти от сваления Су-24 над Сирия (видео)

Информационна агенция „Ройтерс“ съобщи, че ислямисти са принудили руски хеликоптер, който се е опитвал да издири останките от сваления от турски изстребител Су-24 и двамата руски пилоти, да кацне извънредно на територия, контролирана от Сирийската арабска армия в провинция Латакия

21-syria-political-vm-cksyr-a1-1

Агенция „Ройтерс“, позовавайки се на информация, постъпила от Syrian Observatory for Human Rights, съобщи, че ислямисти са ударили руски вертолет, участващ в спасителна акция за спасяването на двамата руски пилоти, които бяха свалени от турски самолет F-16 в сирийската провинция Латакия.

„Ройтерс“ съобщава, че екипажът на вертолета е бил принуден да извърши аварийно кацане в провинция Латакия, в район контролиран от сирийската армия. 

Ислямистите са ударили руския хеликоптер с ракета, изстреляна от американско противотанково оръжие TOW, съобщава информационното агенство.

По-рано днес стана ясно, че единия от пилотите е загинал, неговото име е Сергей Румянцев, а другият е бил задържан. Появиха се видеокадри, на които се вижда как ислямисти са се събрали около тялото на руския пилот и ликуват с възгласи „Аллах е велик“. 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s