Как България и Украйна внасят оръжие за ислямистите в Сирия?

С негласно съгласие и тлъсти „комисионни“ в джобовете, българските и украинските държавни ръководители, чрез подставени фирми, доставят оръжия на въоръжените наемници в Сирия, бидейки посредници на американците и техните съюзници срещу Асад 

Без име

България не е заплашена от терористични удари, но не защото „на всеки ъгъл има дюнерджийница“ (думи на настоящия премиер Борисов), а защото от години насам България е използвана като транзитна зона на редица терористични организации, които нямат интерес да компроментират дейността си през наша територия.Според американските доклади, позоваващи се на разузнаването, сред тези организации са „Ал Кайда“, „Ансар Ал Ислам“, чеченски терористи и други. Още от 2012г. по настояване на американските и турските ни партньори българското разузнаване и ръководство опъна чадър над частта от турския нелегален канал, прекарващ оръжие и финансови средства за Сирия, който минава през нашата територия. Както е известно САЩ и Турция обучават на турска територия и бойци-наемници, въоръжават ги и ги вкарват чрез установени коридори през турско-сирийската граница, за да се бият в Сирия срещу легитимната власт.

Чрез подставени и „кухи“ фирми през България американците и техните партньори изпращат тонове оръжия за наемниците в Сирия вече няколко години подред. Показателен е случая със взрива на полигона в Анево.  „Ройтрес“ излезе с информация, че американците, които пострадаха при взрива на полигона край село Анево, са тествали оръжия за сирийската опозиция. Агенцията се позовава на източник от американската армия. Пострадалите американци обаче бяха набързо транспортирани обратно в Щатите, а българското държавно ръководство и най-вече военния министър не само отказаха да обяснят какво се е случило на полигонът, но и заявяваха, че дори не знаели и самите те какво се случва. Това, което се случи край село Анево беше мероприятие от закрит характер и никога нямаше да ознаем за него, ако не се беше случи инцидентът. 

Според различни анализи през България са били вкарани в Сирия тонове оръжия както за т.нар. „умерена опозиция“, но и за различни радикални ислямистки групи, включително и Ислямска Държава. Макар САЩ и нейната коалиция, която твърди, че воюва срещу последните да прави разграничение между „умерените“ и джихадистите, то първо разликата между тях отдавна е размита и второ – всъщност те използват абсолютно всички налични сили, в това число и тях, само защото по-важното за тях е да бъде победена сирийската държавна армия (Сирийска арабска армия) и Башар Асад да бъде свален. Не по-маловажни са и икономическите дивиденти, които държави като Турция извличат от търговията на петрол на цени в порядъка 15$ за барел, който ислямистите грабят от Сирия и контрабандират. Много европейски държави си затварят очите откъде идва този петрол и купуват (след като той е бил „изчистен“ и му е бил приписан някакъв легитимен произход).

Има достатъчно данни, които сочат, че Саудитска Арабия – която дейно финансира и подпомага с оръжия, автомобили, техника и пари терористите в Сирия и която е основен съюзник на Вашингтон в сирийския конфликт, е изнесла през България и поставени фирми над 500 т. оръжие, предназначени за ислямистите и наемниците в Сирия. Саудитските ВВС товарят оръжието от България и го доставят със товарни самолети на летище Тарбук, което е близо до границите на Йордания. Йордания е една от държавите, на чиято територия също се обучават наемници и действат коридори за вкарването им в Сирия. 

В разгара на украинската война в Югоизтока български компании, регистрирани със смешно ниски капитали от рода на 100-200 лева доставиха оръжие на режимът в Киев на стойност 7,5 млн.долара. Така Вашингтон достави по заобиколен път летална военна помощ на Киев. Пример за такава фирма е „Булкомерс КС“. Компанията, собственост на Калоян Станиславов, се превърна в американския посредник, който достави стрелково оръжие  М107А1 и 82A1 на украинската армия. (договорът вдясно).

Украинските панове обаче, както винаги, съзряха удобна възможност за пореден път да откраднат от украинската армия, която разграбиха след разпада на СССР, когато имаше десетки тонове съветско оръжие, според данните за над $32 млрд., което те разпродадоха и изнесоха през пристанището на Одеса и по какви ли не други маршрути и крайни дестинации като Близкия Изток, режимите в Африка и къде ли не. Това е и причината украинската армия да е толкова небоеспособна, демотивирана и буквално – разпасана. Всяка шеста смърт в армията е вследствие на наркотици и спиртни напитки, например.

САЩ достави по заобиколни пътища оръжия на украинските власти, но голяма част бяха разпродадени на вътрешния „черен пазар“ или изнесени навън (тези, които може). Американците, чрез трети страни, доставиха  самоходни гаубици Paladin M109, противотанкови системи Javelin и автомати М16, както и бронирани превозни средства като Humvee и др.  Една от тези доставки стана чрез кораба Yasar Abi, който отплава в началото 2015 година от Бургас към пристанище „Октябрск“, натоварен с 680 тона западно и съветско оръжие за агонизиращата украинска армия. 

По-късно обаче стана ясно, че украинските олигарси, приближени до моментната власт в Киев, разпродават „на черно“ всичко, което може да бъде разпродадено и си струва да бъде продавано. Оръжията се продават не само на „черния пазар“, където един Ак-47 струва в порядъка на $400-500, а една граната около $10, но и извън границите на Украйна.

Пак в началото на тази година, разследвания доказаха, че оръжия, които Киев е получил от западните си партньори са били изнесени в Сирия. Зам.министъра на отбраната Петро Мехен и сирийския бригаден генерал Талал Махлуф (приближен до Башар Асад) бяха осветени като двете страни по тъмната сделка. И за капак се оказа, че парите от сделката са се оказали в банкова сметка на премиера Арсений Яценюк и министър Арсен Аваков.

 

Това едва ли се е харесало на американците, които влагат средства и водят курс на политика за сваляне на режимът в Дамаск и разгрома на правителствените сили. 

Парите, обаче са единственото, което има значение за онези, които притежават богатства, равняващи се на 85% от целия брутен продукт на Украйна. За тях няма значение дали ще са с американците или с „москалите“. Ще са с тези, от които имат изгода и които им осигуряват печалби за момента. Оказа се, че украинските панове са готови да продават и на джихадистите, стига да печелят пари. Подобни хитрини правеше и Народна Република България, когато продаваше и на иракчаните и на иранците, които воюваха помежду си. 

Катар изкупи на изгодни цени военно оборудване от Украйна, което ще достави на подкрепяната от тях „Ислямска Държава“ – причината са руските въздушни удари и напредването на сирийската арабска армия и съответно отстъплението на ислямистите. Сделката беше съгласувана с американската амбасада в Доха. 

Спонсорите на ислямистите са твърдо решени да им доставят противовъздушни системи, които поне да затруднят руската авиация, която ги бомбардира в Сирия.

В края на септември 2015 година, вече наясно с руската операция в Сирия, на Arms and Security Expo 2015 в Киев пристигна делегация от МО на Катар.

 

1_-_1_8_-10-a3bec

Писмо от ръководителя на украинската SpetsTechnoExport enterprise – Павло Барбул до украинското външно със списък на членовете на катарската делегация

 

В крайна сметка арабските гости от Катар постигнаха сделка с държавната украинска компания UkrOboronProm за закупуване от нея на модернизирани комплекси за въздушна отбрана „Печора-2Д“ (украински вариант на модернизирани руски С125).

1_-_1_9_-7-356cb
На 30 септември Володимир Куриц, търговския съветник в украинското посолство в Катар, пише до Васил Бабитцкий в Кипър, директор на Blessway Ltd:

1_-_1_7_-16-13fa6

 

„Благодаря за осигурените контакти от Мароко и Саудитска Арабия. Бяха в най-удачно време. Катарците бяха на ЕКСПО-то в Киев и ще закупят „Печора“ и нещо още по-сериозно. Уточнява се начина на транспортиране. Нашата страна не е в състояние да осигури транспортирането. Имаш добър шанс да изкарате добри пари. Опитай да се договориш с военните. Всичко е наред, янките са съгласни. Българите и турците са осведомени, маршрута си е същия…

 

Това е същия Васил Бабицкий, който препродаде 265 противовъздушни комплекси, произведени в Полша, преди време на Саудитска Арабия, които бяха доставени на Киев, за да ги използват във войната на Югоизток. В крайна сметка вместо в помощ на украинската армия те се оказаха в ръцете на ислямистите и наемниците в Сирия.

От всичко това се потвърждава за пореден път, че през България и Турция се вкарват, с американски протекции и одобрение, оръжия и техника, предназначени за терористите в Сирия.

5 коментара to “Как България и Украйна внасят оръжие за ислямистите в Сирия?”

  1. интересно е че тук се намесва само САЩ като доставчик на оръжие,а за Русия се премълчава, да не говорим че масово терористите са въоръжени с руско снаражение както и намесата на Русия в близкия изток е от доста време .както не е таина че България чрез КИНТЕКС изнася оръжие по поръчка на Русия,голяма част плащани с наркотици и не случаино създаването на мутренски групировки и разпространението на наркотици и в България.Всички са възпитаници на ДС от Московска школа И досега ни управляват и разграбват ,не оправдава политиката на САЩ с интересите на компаниите си в Арабския свят каквито са и Руските.

    • Боже, какви тъпотии си изписал. Но най-ме кефи аргумента ти: “ както и намесата на Русия в близкия изток е от доста време .“ Откога е намесата на Русия в Близкия Изток, мойто момче? След разпада на СССР там вилнеят само янките. Или не виждаш, че повече от десетилетие творят хаос в целия регион – Ирак, Афганистан, Либия – затова и сега се зароди чудовището ИДИЛ!!! Да не говорим как по времето на Студената война създадоха и Ал Кайда, когато подпомагаха муджахидините и Осама. Хайде стига с тия глупости, какви ДС-та, какви Московски школи, живееш в някакъв свят замръзнал в 80-те години явно. Кинтекс вика…Кинтекс отдавна е приключена история, моля те не говори наизуст. Колкото до „компаниите“ и Близкия изток – пак говориш глупости. Нали се сещаш, че терористите от Сирия до Кавказ могат много лесно да се натресат, главната цел на Путин не е да спасява Асад, а да предотврати именно това! О, Емчо, Емчо, защо се изказваш по теми, от които си на светлинни години.

  2. Иво за теб може да се каже че си пълен идиот!

  3. Ще ги „освободите“, както иракчаните, афганистанците и либийците…навярно.

  4. Интересна статия. Благодаря за информацията, радвам се, че държавата ни подкрепя американците и партньорите им да свалим заедно диктатора Асад и да освободим сирийците.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s