(18+) Трафикът на органи в Украйна процъфтява – медиите мълчат

Трафикът на органи винаги е бил огромен тъмен бизнес за милиони в Украйна, но след началото на войната в източните части на страната той придоби наистина колосални мащаби…
355538080
От началото на войната в югоизточните региони на Украйна загинаха хиляди бойци от украинската армия и от страната на сепаратистите. Властта в Киев крие точния брой и посочва, че загиналите в конфликта са малко над 5хил. души. ООН дава същата цифра, но интересни са анализите на немските спец-служби, според които жертвите в братоубийствената война в Украйна са десет пъти повече – около 50хил.души. 

След като директора на ЦРУ Джон Бренан пристигна в Киев със свой екип, който да ръководи и съветва украинските военни сили беше стартирана т.нар. „антитерористична операция“, с което войната в Донбас започна.  Докато стояха на топло и сигурно в старопрестолната столица Киев, властите пращаха украинските войници като пушечно месо на фронта. Всяка следваща мобилизация включваше все по-невръстни младежи и все повече твърде възрастни мъже, които да попълнят украинската армия. Ридаещи майки всеки път се опитваха да спрат автобусите, с които близките им биваха извозвани към фронта. Често се случваше полицията да ги отблъсне с груба сила. И винаги те оставаха на улицата, изпращайки синовете и мъжете си със сълзи в очите. Повечето от тях никога няма да се върнат. А тези, които се върнаха вече никога няма да бъдат същите.
За да не разпалят още повече напрежението украинските власти криеха точния брой на жертвите, които е дала украинската армия. Но върховния цинизъм бе фактът, че властите записваха стотици украински войници, които са загинали в сражения като „дезертьори“ или „безследно изчезнали“. Така признатите жертви са по-малко, а и не се налага да се изплащат обезщетенията на семействата им. Същевременно Петро Порошенко откри едно от най-големите погребални бюра в Украйна. Така освен „шоколадов крал“ той се оказа и един от най-големите гробари в страната. Бизнес нюха на пан Порошенко наистина е безупречен. 
d44cbb3292fc323092b23a815abcb94a
Но какво става със загиналите и безследно изчезналите? Публична тайна е, че от началото на войната в Украйна трафикът на органи процъфтява. И очевидно не без знанието, а и най-вероятно прякото участие, на украинската власт. 
Човешкия живот има паричен еквивалент, за жалост. И много олигарси и контролираните от тях групировки, висши военни от армията (с протекции от „най-високо“) са замесени в трафика на органи на загинали украински войници и убити опълченци и невинни жители. Осамотени ферми, полу-разрушени изоставени къщи се превръщат в кланици. Телата се разфасоват, органите се изваждат и после се продават. Останките се заравят. Колко ли трупове са заровени в огромни ями един върху друг? Можем само да гадаем.
Това е един мръсен бизнес, легалната страна, на който е единствено огромната погребална агенция на украинския президент. Тя се превърна много бързо в една от най-големите агенции за погребални услуги.  Цинично е, защото същия този президент праща тези мъже и момчета на смърт. Но Порошенко не губи чувство за хумор. Мъртво пиян, награждавайки войник, който се е върнал в инвалидна количка от фронта му подари топка за футбол. Това, което се случва в Украйна е едно огромно извращение, парад на човеконенависта и пример за това каква е цената на една външна геополитическа намеса. На един дирижиран отвън преврат и назначението на едно марионетно правителство от послушни олигарси. На фона на войната се случваха не по-малко отвратителни неща, които българските и западните медии не отразиха никога. Нападения и убийства на журналисти и опозиционни политици. Зверски побоища. Клането в Одеса, което бе излъчено по-задължение от казионните медии у нас. Шестима украински политици бяха намерени убити и всичките до един се оказаха „самоубийци“ след кратко „разследване“. Целия златен резерв на Украйна излетя в неизвестна посока в една нощ от летище „Бориспол“. Страната върви към сигурен фалит, инфлацията е 98%, всичко поскъпва шоково. Хиляди загинали напразно в братоубийствената война, подклаждана от интервенционистите в Щатите. Това е тъжната равносметка, две години след „Евромайдана“. Още по-отвратително е, че украинците отново бяха излъгани. На тях им се обясняваше, че Виктор Янукович е последната пречка пред „европейското бъдеще“. Набързо след свалянето му обаче се даде да се разбере, че „Украйна няма място в ЕС“ (думи на Барозу), нито в НАТО. Подхвърлят се разни малки кредити, по-голямата част от които отиват право в сметките на управляващата върхушка и приятелите им олигарси. 
Журналиста Андрей Павловский от украинския тв-канал „17“ работи една година върху свой документален филм, в който разследва и разкрива шокиращи схеми, по които работи процъфтяващия бизнес с нелегалния трафик на органи в Украйна.
„Това беше най-опасното разследване, което някога съм провеждал“, признава украинският журналист.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s