Вижте какво прави днес Турция спрямо Гърция и мислите за България утре

Еднолично Турция реши и обяви, че ще провежда военни учения през цялата 2016г. в район до полуостров Атон. С това Анкара затвори тези части от Егейско море за аеронавигацията на Гърция за цялата година

0824cb0fa8b6d54100d183cb462cc0a0

След като без никакво предупреждение Турция нахлу наскоро в Северен Ирак и Иракски Кюрдистан с около 700 свои военни и 100 бронирани машини, които осъществиха марш-наскок, сега Ердоган обяви, че ще изпрати своите военни и в съюзническа, в рамките на НАТО, Гърция.

Официална Атина определи това като „провокация и предизвикателство“. 

„Това е опит да се поставят под съмнение суверенните права на Гърция върху своите територии“, — гласи официалната позиция на Гърция.

Агресивното поведение на Турция явно не се ограничава до държави, с които има геополитически търкания. Турция, която съвсем преднамерено, с логистична помощ от САЩ и Саудитска Арабия, свали руския Су-24 в небето над Сирия, твърдейки че руският бомбардировач е нарушил нейното въздушно пространство за периода януари-август 2015г. успя да наруши гръцкото въздушно пространство шокиращите 1306 пъти. Последното нарушение беше на 8 януари, 2016 година…

Анкара не проявява никакво уважение дори към собствените си партньори и това се затвърждава със всеки изминал ден.  Агресията във външната политика на Анкара остава единствения език, който тя смята да използва.

В края на 2014г. Турция обяви за намерението си да започне проучването на местонахожденията на природен газ на юг от Кипър, където консорциума на италианската компания Eni и южнокорейската Cogas са се заели със сондирането в съответствие с споразумението с правителството на Кипър, предоставило им правото за издирване и разработване на местонахожденията в  икономическа зона на републиката. Тогава Турция директно прати военни кораби и това принуди гръцкото правителство да се обърне за съдействие към ООН. Именно това е и една от трите „затворени“ от Турция зони. Там се намира и централна част от гръцката прововъздушна отбрана, където са разположени зенитните комплекси Patriot PAC-3 и ракетите MM-40 Exocet.

Турция е втората по численост армия в НАТО и е очевидно, че на нея много неща, макар негласно, са ѝ позволени. Било то и спрямо други държави-членки на алианса.

Категоричен пример за това е фактът, че преди повече от 30 години Турция нахлу в Кипър и провъзгласи на острова „независима турска република“, която макар да не е призната от никой, никой и не повдига въпроси около нея. А е повече от ясно, че без подкрепата на останалите държави-членки от алианса Гърция сама не може да реши този въпрос с безпардонната турска държава. 

Какъв партньор е Турция, която контролирано прекарва в България и Гърция (оттам впоследствие, за да им извива ръцете, и към западноевропейските държави) десетки хиляди незаконни имигранти? 

Какво би станало, ако Турция реши да откъсва на същия сепаратистки принцип територии като Кърджали в България? Впрочем, там и в Родопите подобни процеси на тиха сепаратизация и отделяне текат от години насам. Това тихо влияние се осъществява от турското разузнаване – чрез подставени т.нар. „агенти за влияние“ (какъвто например като пресен пример можем да дадем Лютви Местан) и чрез съвсем законни, макар под шапката на турската държава и разузнаване, организации. Кой ще се застъпи за България? САЩ, които в докладите си определят Турция като 

„Бъдещ стълб на Балканите“ ли?

А какво ще стане, ако утре наистина се съгласим турски самолети да пазят въздушното ни пространство? Същите тези, които свалиха руския Су-24? Ако утре американските ни приятели решат, че ще е по-лесно, чисто логистично, от „руската агресия“ да ни пазят турски танкове? Какво ще стане, ако утре Турция прати свои военни на българска територия, защото е решила да „прави учения“? Както направи в Ирак и Гърция в рамките, буквално, на дни? Какво ще каже нашият „евроатлантически елит“?

Кипърския сценарий е нещо съвсем реално, което може да се случи и в останалата, не без настояването на Турция като условие да ни приемат в НАТО, обезкървена армия. И няма спор, че България не може да е никакъв партньор на Турция – държава, която има амбициите да създава нова, нежна, версия на Османската империя. Държава, чийто лидер припознава днешна Турция като наследница на тази Османска империя, под чието робство сме били пет века. Българските и турските интереси се разминават рязко. Те дори си противоречат и всяко действие на българските власти, удовлетворяващо малко по малко турските амбиции и скрито зад фрази като „лоялни евроатлантически партньори“ всъщност е национално предателство.

Какъв „лоялен член“ на НАТО е България, която дори не може да си плаща членския внос, която няма авиация и армия, защото бяха разрушени по настояване на настоящите ни партньори в алианса? Ние не сме никакви равноправни партньори, както ни убеждават – ние сме една територия, която миналата година дори американските ни съюзници нарекоха „фронтова държава“. 

Трябва да отбележим, че много анализатори и специалисти всъщност съвсем не „проспиват“ действията на Турция и нейната нескрита амбиция да възроди Османската империя в нова, по-нежна версия. Алекс Алексиев е уважаван научен сътрудник в института „Хъдсън“, дълги години живее в САЩ и е изготвял анализи за ЦРУ и Пентагона. Ето какво казва той по въпроса:

– Ние сме малка държава, но ако нямаме борбена, добре тренирана и мотивирана армия и отлично разузнаване ще бъдем поставени в критична ситуация. Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя?

България няма място в НАТО. България е такава държава, която трябва да е неутрална във военно отношение и която да следва собствените си интереси – а това тя не може да прави, ако е на страната на един от двата полюса. Нека припомним, че американците и руснаците имаха ясната договорка, че след като Москва се съгласи Германия да се обедини и да влезе в НАТО и гарантира безкръвното падане на режимите в държавите от Източна Европа, Вашингтон от своя страна няма повече да разширява военния алианс 

„нито педя на Изток“.

А къде е сега НАТО? През 2004г., когато приеха и България се случи най-голямото разширение на алианса. Днес той вече е на границите на Руската Федерация. Какво правят държави като България в НАТО? – може би на този въпрос най-добър отговор даде неотдавна Робърт Гейтс – бившия шеф на Пентагона в своята книга:

– Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”, пише 71-годишния Гейтс, който е единствения министър на отбраната през мандатите на два поредни американски президенти.

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация” 

 

10 коментара to “Вижте какво прави днес Турция спрямо Гърция и мислите за България утре”

 1. Няма значение какво ще стане.Важното е,драги Администраторе,върна ли си душата най-сетне,или още ти липсва?И така като гледам,Русия е по-чиста и от дъждовна вода

 2. Като не знаете защо говорите и нападате? Аз също не съм съгласна за зъвземане на територии и съм родена и живея в България! Но има подписано споразумение от преди близо 150-200 години за тези територии. Не нападайте и не обиждайте без да знаете!!!

 3. Да, несъмнено всичко е точно така! И коментарите са на място, че дори може да се каже, че са и с внимателен тон. Нооо – това, че ние или нашите държавници не сме имали достатъчно разум в главите си за да запазим някакъв неутралитет, не означава, че такива опити не са правени. Правени са, но все в неподходящо време. Сега обаче, когато несъмнено всичко ще се уталожи, това трябва да е национална кауза. Ние няма как да сме съюзници нито на Изтока нито на Запада, защото ние сме прародината и на двете! Всичките те с техните сегашни народи са поколения произлязли от българското коляно. Те са си наши, Но и те както и ние трябва да изринат кочините си и да се освободим от дегенератите си, които са завзели властта.
  Същото важи с не по-малка сила и за Турция. Един път за винаги ще бъде сложен край на всякакви империи, кралства и царства, защото те са част от един компрометиран отдавна модел за социално управление. И тъй като сега му е място ще кажа и това, че не с ракети и танкове, а с други средства ще бъде разрушен въобще моделът, който е сътворен за да стигнем вече до тук сега цялото земно човечество. Ще бъде несъмнено разрушен на първо време икономическият модел, защото той е най-съществената предпоставка за съществуването на всичко друго, което води до военни противопоставяния и османлийски амбиции в случая в ХХІ-ви век. Битката се води другаде. Турция е нещо като коз в ръката на единият от покерджиите. От другата страна обаче имат в ръцете си пет жокера! Някой да я разбира тази игра? А пък за по-сведущите ще кажа и друго, това е част от един отдавна започнал шахматен турнир. Мислех до скоро, че е все още някъде в мителшпила!?… Сбъркал съм отново… – Турция ще провокира ендшпила с настоящето си ръководство и неговите амбиции. Скоро ще пеем нашите песни по целият свят. Скоро. Много скоро. Защото най-накрая паразитите ще трябва да се примирят с истината – цялата истина. А какво ще стане в крайна сметка с тях – нека да четат какво е казал/написал по въпроса един от техните лекуващи лекари – Климов Г.П (Игорь Борисович Калмыков, 1918-2007), който с научни методи и средства е предвидил вече очевадното – те ще измрат сами защото природата ги лишава от възможността да се възпроизвеждат! Това е естественият край на дегенератите, каквито са всички паразити. В това число и тези, които дърпат конците на куклите сега.

 4. до терминатора ; Израел не е държава Израел е воена база на САЩ.

 5. Какъв референдум,кога народа са го питали.Остана ни обаче сеира да видим как Паси рева.И сега продължава да се фука за това.

 6. Как какво ще правим? Ще си защитаваме Родината до последния българин! Бах им мамата мангалска и анадолска!

 7. Израел е малка държава но виж каква армия има а освен това има и ядрено оръжие. Но интересно е също нещо друго, че голяма част от нашето въоръжение като 130 мм оръдия ги купиха израелците свалиха им телата (цевите) замениха ги със 155 мм тела (цеви) и попълниха израелската артилерия с високо ефективни системи които могат да използват и ядрени снаряди с малка мощност, само че лафетите им излязоха без пари. А българските разбирачи от армия я направиха „малка но мобилна“, само че тя се превърна в „много малка пък за мобилност и думане може да става“ след като нямат акумулатори и гуми!

  • Никаква държа не е и никакви войни не е печелила. Ако имате предвид 6 дневната нека стане пределно ясно. Онези които бяха „победени“ напрактика не разгърнаха целия си потенцял. Защо ли? В БИ за САЩ се казва, че притежава „възпиращо доверие“. Ако дори за миг обучените в САЩ еврейски военни пилоти губеха сражението или танкистите им губеха по суша Либърти щеше мигновенно да изпрати сигнал и тогава, жална им майка на арабите. А Либърти беше нападнат, защото битката (поради неувереността, слабата мотивация и лоша военна подгоровка на арабите) се печелеше от по-добре обучените ФАНАТИЦИ евреи, ОБУЧЕНИ в САЩ, Франция, Великобритания, Германия и получили като подарък най-модерните за времето си военни „играчки“. Нападението имаше за цел да покаже че са силни въпреки слабостта им и защото знаеха, че в САЩ евреите вече имат такова силно лоби в сената, че никакво ответен удар или разследване няма да последва. Така и стана!!! Лека им пръст на загиналите американци! Момчетата не са виновни, а страната им ги забрави отново!

 8. То и Израел е малка държава, но вижте какво влияние има и да не забравим какви войни е печелила.

 9. Аз преди известно време споменах на няколко пъти, че ще пращаме молители в Русия да ни освобождава за пореден път но някой може да се е смял над това. Е май идва време да се замислим сериозно дали безумното ни вкарване в НАТО без референдум не бе национално предателство? Дали унищожаването на България и Българската армия не бе национално предателство и всички политидиоти не следва да бъдат изправени пред трибунал?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s