Как турското посолство контролира мюсюлманите в България?

Турция плаща заплати на 22-ма свои служители у нас, издържа и около 200 имами, които са български граждани

655-402-bania-bashy

Турция издържа 200 наши имами. Дианетът контролира мюфтийствата чрез 22-ма командировани служители у нас.

Около 2 милиарда долара харчи годишно турската дирекция по вероизповеданията – Дианет, за насаждане на ислямизма, включително и в България. Турция дава заплати на 22-ма свои служители у нас, издържа и около 200 имами, които са български граждани. Възнаграждението им се определя по точкова система, която отчита изпълнените задачи – проведени курсове по Коран и др.

Цялата дейност на турските проповедници се координира от представителя на Дианета в турското посолство в София д-р Улви Ата. Той официално се води съветник по социалните въпроси, но реално се изявява като главен мюфтия. Такива съветници има и в консулствата в София, Бургас и Пловдив.

Ата решава кой от българските имами каква заплата заслужава. Според неофициална информация на месец се разпределят 2 млн. лева за Главното мюфтийство. Парите се превеждат по карти на служителите през една от турските банки у нас. Те не влизат по сметките на мюфтийството, които са блокирани заради дела срещу вероизповеданието за неплатени 1,5 млн. лева съдебни разноски по изгубени процеси за връщане на джамии и имоти.

Untitled-3

Видео»

Около 70 души – служители на Дианета и техните семейства, са командировани у нас. Духовниците са назначени като зам. районни мюфтии в мюфтийства и духовни училища. Техните заплати са между 1000 и 2500 евро. Те идват тук с работни визи и визи за дългосрочно пребиваване. Нашите мюсюлмани ги наричат гост-имами. Те са поканени от Главното мюфтийство, каквито права му дава законът за вероизповеданията.

Така в Благоевград и Гоце Делчев – при българомохамеданите, е изпратен проповедникът от Турция Ясин Гюн. Роднините му Нериман Гюн и Ихсан Керем Гюн също действат в Гоце Делчев. Гюн изнася лекции и в останалите районни мюфтийства като това в Айтоско. От сайта на Дианета става ясно, че командированите имат задача да работят сред бедните и ромите, както и да привлекат млади хора към религията.

Имат зам.-директори в училищата. Инвестират милиони за обучението

В трите средни духовни училища в Русе, Шумен и Момчилград, турските служители са назначени за зам.- директори, за да контролират обучението и изразходването на средствата. Заместник-директорът на СОДУ „Нювваб“ в Шумен е Идрис Сагър, роденият в Анталия Музаффер Гедикоглу е в русенското училище, а Халук Йълдъз от Бурса – в Момчилгард.

Турската държава инвестира над 4 млн. лева в закупуването на терен и строителството на супермодерно училище за 1500 деца в Момчилград. За школото в Шумен е дала 1,5 милиона. Отделни училища са подпомагани през годините от турската благотворителна фондация „Дианет вакъф”, която има образователни проекти, но и активно се занимава със строеж на джамии в цял свят. Пари за изкупуване на земя, отваряне на молитвени домове и „училища“ в България щедро раздава и Саудитска Арабия. 

Това е писъкът на действащите у нас представители на Анкара през миналата година, поканени от Мустафа Хаджи.

 

Untitled-2.png

В момента в страната ни има 22-ма представители на Дианета, които реално ръководят българските мюсюлмани. Практиката България да приема турски проповедници е позволена при приемането на закона за вероизповеданията през 2002 г. Той дава право на ръководствата на регистрираните у нас религии да канят чужденци да проповядват. Така идват и католически мисионери, и всякакви други мисионери. Според запознати обаче броят на турските имами-държавни служители се увеличава значително с идването на власт на Ердоган в Турция.

При светското управление в Анкара Дианетът има към 70 000 служители, а сега са 130 000. Засилването на връзките между нашите мюсюлмани и Турция се дължи на топлите връзки с Анкара на бившия лидер на ДПС Лютви Местан и отцепилият се от ДПС днешен „реформатор“ Касим Дал. Той неизменно присъства на вечерите в чест на гостуващи от Турция политици.

4 коментара to “Как турското посолство контролира мюсюлманите в България?”

  1. Католицизма е най лошият вариант на Християнство. Там всичко християнско е крайно променено и ни води към разруха вместо към вяра в Бога. Но и Православието е доста променено, но е по добрия вариант от Католицизма. Колкото до пропагандата целяща да ни настрои срещу Турция, не мисля че е така. В крайна сметка Турция точи лиги за България и сама настройва хората срещу себе си. Аз съм свидетел какво чудо е Турското управление у нас по време на избори в някои селища. Нямате представа как тичат и се разправят с хората и ги следят за кого са гласували, нито пък какви подкупи правят преди това.

  2. Предишният провокатор е много чевръст с коментарите си!!!

  3. Поръчкова статиа на руското посолство в контекста на руската агресия спрямо Турция, хибридна война и пропаганда целяща да настрои българите срещу партньорите ни от нато – Турция.

    • аз лично бих взривил руската църква в София. Източното православие трябва да се отслаби, както умно постъпват в Украйна и да се ориентираме към католицизма, за да бъдем по-свързани с Запъда! 🙂

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s