Разследващите от Холандия: Украйна е свалила МН17 над Донбас

Това разкри публично зам.председателя на холандския парламент Рieter Omtzigt

rtr3z3yl

Заместник-председателя на холандския парламент Рieter Omtzigt (CDA) оповести публично, че по време на закритите изслушвания на комисията, разследваща свалянето на малайзийския Боинг МН17 над Донбас е било обявено, че само украинската армия би могла да свали пътническия самолет.

На 22 януари, 2016 година в парламента на Холандия се проведе закрито изслушване на разследащите инцидента със свалянето на малайзийския Боинг МН17 над Донбас. Холандските депутати са изслушали докладите на главата на разследващата комисия, както и доклади на разузнаването и министерството на отбраната. 

Зам.-председателя на парламента Рieter Omtzigt разкри публично какво заключение са изложили те. Малайзийския самолет е бил свален от система „Бук“. Във времето, когато той бе свален над Донбас – 17 юли, единствено украинската армия е имала разположени такива системи в района.

Както стана ясно след свалянето на МН17 неясно защо няколко дни преди свалянето му УА наистина бе дислоцирала системи „Бук“ в района на Донбас, при все че опълченците не разполагат с авиация, срещу която украинските военни да обстрелват с „Бук“.

 

Въпреки че западната преса побърза да обвини Русия или поне сепаратистите след свалянето на МН17 над Украйна сега вече никой не говори по темата. Разследването остава секретно. Никой не отговори на въпросите защо украинските диспечери няколко пъти променят курса, който задават на пилотите на малайзийския самолет и го насочват да лети над районите в Донбас, където тогава се водиха ожесточени бойни действия. Никой не обясни и следите от картечен обстрел по предната част на кокпита на „Боинг“-а. Нещо повече – миналата година се оказа, че Киев крие документи от холандското разследване. Тогава обаче темата вече не представляваше интерес и „състрадателността“ на западните журналисти беше утихнала.

Въпреки че заместник-председателя на холандския парламент публично оповести заключенията от закритото изслушване на разследващите свалянето на МН17 те не бяха широко отразени в медиите. Защо ли?

 

Малайзийския „Боинг“ – МН17 бе свален на 17 юли, 2014 г. над Донбас. Часове по-късно украинската и западната преса вече бълваха обвинения срещу Русия и сепаратистите (по-късно официален Киев обяви, че „няма достатъчно доказателства“ за вината на Русия или сепаратистите и смекчи тона, а западната преса „забрави“ за сваления МН17). 

Същата тази разследваща комисия (голяма част от загиналите бяха холандски граждани) от Холандия бе заключила, че МН17 е бил „пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.“ – тоест по него има следи от картечен обстрел, което сочи, че най-вероятно украинските ВВС също са обстрелвали самолета. Една от версиите е, че са смятали, че това е самолета на руския президент Владимир Путин. А може би е било просто провокация. Припомняме, че бивш американски разузнавач разпрати до медиите сателитни снимки, на които се вижда, че два изстребителя на украинските въздушни сили са летели в близост до МН17 малко преди той да бъде свален над Донбас.

Оценката на ЦРУ също беше, че малайзийския МН17 е свален от украинците.

Едно е сигурно, ако имаше доказателства, че той е бил свален от Русия или сепаратистите те отдавна щяха да са извадени публично и щяха да се въртят по телевизиите и медиите месеци наред. Редно е да си припомним и един друг, подобен инцидент. През 2001г. Украйна свали руски Ту-154 над Черно море и дълго отказваше да признае вината си. След като международното разследване доказа, че руският самолет е бил свален умишлено от Украйна те чак тогава признаха вината си.

 

11 коментара to “Разследващите от Холандия: Украйна е свалила МН17 над Донбас”

  1. Напълно възможно, и аз така си мислех и предполагах!

  2. … източник на информацията: гупа съветски учени. Много си тъп, Мите, мнооооого !

  3. Това не е Красноармейск, а Луганск бе лъжци. И това е доказано преди повече от година. В Красноармейск няма тролеи, докато в Луганск, който е в ръцете на сепаратистите има. А на клипа се вижда тролейбусната линия.

  4. А можете ли да дадете линк с изказването на Рieter Omtzigt?

  5. Този анонимен гамен които исползва полови органи за убедителност как може да публикувате такава простотия

  6. Да,виновен е че не им оправил мъзгите ,а те трябва още и да ге имат!

  7. За интелигентните хора отдавна е ясно кои са извършителите на този грозен терористичен акт. Интересо ми е дали медиите ще израсходват толкова усилия за отразяване на истината, колкото изразходваха за разпространяване на набързо скалъпената дезинформация. Надали!

  8. Путката на майка ти е виновна, за дето те е изсрала!

  9. Откровено казано, никога не съм и разчитал, че истината ще излезе на яве! Макар и крайно срамежливо това се случи, което бележи голяма победа над силите на манипулациите и мракобесието! Дълг на всички честни медии сега е и глухите да разберат за какво става въпрос, понеже политиката на двойните стандарти, която господства в света не търпи всякаква критика!

  10. Путин е виновен.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s