САЩ изпраща наемници в Йемен

САЩ изтегля наемниците си от частната компания „Academi“ (бившата печално известна „Blackwater“), която официално е финансирана от Държавния департамент с наемници от друга частна компания – DynCorp
arton190823-8fbc0
 
Това се случва, след като хутистите избиха голям брой от американските наемници в Йемен, където се води война.Заплатите на наемниците ще бъдат изплатени от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), за което са предвидени $3 млн.щатски долара.

 DynCorp е собственост на евреина Стив Файнберг (известен от инвестиционния фонд Cerberus) и бившия вице-президент на САЩ Дан Куейли.
Точно преди една година Саудитска Арабия започна войната в Йемен. На практика обаче истинския сблъсък е между Иран и саудитите.
Наемниците от „Blackwater“ са печално известни с бруталността си. Те успяха да се прославят като една жестока наемническа структура, финансирана от Държавния департамент на САЩ, замесена в редица престъпления в локациите, където са били изпращани на мисии. Това доведе до неколкократното променяне на името на частната американска армия. След като дори ООН изнесе доклад за зверствата на американската частна армия тя се преименува на “ Xe Services“, а понастоящем – „Academi“. 
През 2014г. четирима наемници от структурата бяха осъдени за бруталното клане в Багдат през 2007г., когато разстреляха 17 невинни иракчани и раниха дузина други. 

Наемници от същата структура на Държавния департамент бяха засечени и в Източна Украйна, малко след свалянето на Виктор Янукович.

3 коментара to “САЩ изпраща наемници в Йемен”

  1. Без съмнение, че сайта е интерес, но какво се случва с него. Няма материали от 2016 г. Някой, ако знае причината да я сподели. Благодаря.

  2. Споделям мнението Ви и също смятам, че САЩ са агресори!

  3. Сайта е много интересен, поздравления

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s