Атентат в сърцето на Европа

Експлозии и в брюкселското метро, в близост до европейските институции

4210324

В резултат на две експлозии на летището в Брюксел са загинали около 17 човека и повече от 30 са ранени. Както съобщава британският телеканал Sky News атентатът се е случил в салона за излитащи близо до позицията на американската авиокомпания American Airlines.

Летището е напълно блокирано, прекратено е движението на самолетите, както и транспорта по направлението на летището. „Навсякъде е пълно с полиция, движат се линейки и пожарни коли”, съобщава Laatste Nieuws. Стъклената фасада на терминала е частично разрушена. Подходите към летището са блокирани от полиция. Прокуратурата в Брюксел потвърждава взривовете, но все още не ги квалифицира като атентат. Брюкселското международно летище е разположено в град Завентем на 11 км североизточно от белгийската столица. Степента на терористична заплаха е вдигната на максималното четвърто ниво от белгийските власти, съобщава белгийската информационна агенция Belga. „Правителството следи ситуацията, която е възникнала на летището”, заяви премиер-министърът на Белгия Шарл Мишел.

По непорвърдена информация са задържани двама терориста. Съгласно свидетели на място отначало са се чули изстрели в залата за излитане, а също така един човек е крещял нещо на арабски, след което са се случили двете експлозии.

„Имаше първо една експлозия към 8,15 (местно време), след това веднага още един взрив, след което видях множество убити и ранени. Всички бяха изведени извън залите, паркингите бяха евекуирани, разчистени от автомобили. Летището опустя, службите за сигурност и медицинска помощ бяха много бързи, всички реагираха много адекватно и спокойно”, съобщава свидетел пред белгийския вестник Le Soir.

Друг свидетел съобщава, че на място има вече въоръжени военни, които систематично и прецизно контролират всички автобили. „Първият взрив беше в залата за излитане, едно от големите стъкла се строши, и няколко минути по-късно се случи и втория взрив, всички стъкла се разстрошиха, пълно е с пушек и дим, много хора са блокирани в залата за получаване на багажа”, дава информация друг пътник от летището. Има молба от властите хората повече да не се отправят към летището. Вероятно метрото също ще бъде затворено.

По последни данни е последвал взрив и на метростанция Малбек в Брюксел, близо до района, където се намират сградите на европейските инстуции.

4 Коментари to “Атентат в сърцето на Европа”

  1. Свива ми се стомаха само като го чета… Не искам и да си представям какво им е на хората, които са го преживели.

  2. Евгени и защо трябва да се клепа сайта с гюбре ?

  3. Да се разследва връзка на руските тайни служби.
    Режима в Москва най-вероятно използва терористите, за да вся страх и смут и да тероризира гражданите на свободна Европа. И този атентат идва на фона на важните преговори, който водят партньорите от Турция и ЕС. Не вярвам в случайности, дивите руснаци са готови на всичко, за да унищожат Европа.

    • Евгени, който всъщност си дежурният провокатор Еурофигтер, чиято задача отдавна е известна, а истинското ти име може да е Моше или Ахмед, но най ти приляга името Гюбре, както те нарече „Странджата“. И то не без основание, тъй като вонята на коментарите ти на нищо друго не може да се оприличи! Само един отчайващо тъп индивид може да сглобява такива фойерверки в духа на определени медии от западната преса. Чии са тия „партньори от Турция“ бе, твои ли са, защото как иначе могат да бъдат едновременно партньори и на Ислямска държава, и на ЕС?!
      От името на всички участници в сайта те моля да не се изхождаш повече, защото много на лошо мирише, под каквито и други имена да публикуваш коментарите си !!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s