Атентат в сърцето на Европа

Експлозии и в брюкселското метро, в близост до европейските институции

4210324

В резултат на две експлозии на летището в Брюксел са загинали около 17 човека и повече от 30 са ранени. Както съобщава британският телеканал Sky News атентатът се е случил в салона за излитащи близо до позицията на американската авиокомпания American Airlines.

Летището е напълно блокирано, прекратено е движението на самолетите, както и транспорта по направлението на летището. „Навсякъде е пълно с полиция, движат се линейки и пожарни коли”, съобщава Laatste Nieuws. Стъклената фасада на терминала е частично разрушена. Подходите към летището са блокирани от полиция. Прокуратурата в Брюксел потвърждава взривовете, но все още не ги квалифицира като атентат. Брюкселското международно летище е разположено в град Завентем на 11 км североизточно от белгийската столица. Степента на терористична заплаха е вдигната на максималното четвърто ниво от белгийските власти, съобщава белгийската информационна агенция Belga. „Правителството следи ситуацията, която е възникнала на летището”, заяви премиер-министърът на Белгия Шарл Мишел.

По непорвърдена информация са задържани двама терориста. Съгласно свидетели на място отначало са се чули изстрели в залата за излитане, а също така един човек е крещял нещо на арабски, след което са се случили двете експлозии.

„Имаше първо една експлозия към 8,15 (местно време), след това веднага още един взрив, след което видях множество убити и ранени. Всички бяха изведени извън залите, паркингите бяха евекуирани, разчистени от автомобили. Летището опустя, службите за сигурност и медицинска помощ бяха много бързи, всички реагираха много адекватно и спокойно”, съобщава свидетел пред белгийския вестник Le Soir.

Друг свидетел съобщава, че на място има вече въоръжени военни, които систематично и прецизно контролират всички автобили. „Първият взрив беше в залата за излитане, едно от големите стъкла се строши, и няколко минути по-късно се случи и втория взрив, всички стъкла се разстрошиха, пълно е с пушек и дим, много хора са блокирани в залата за получаване на багажа”, дава информация друг пътник от летището. Има молба от властите хората повече да не се отправят към летището. Вероятно метрото също ще бъде затворено.

По последни данни е последвал взрив и на метростанция Малбек в Брюксел, близо до района, където се намират сградите на европейските инстуции.

8 коментара to “Атентат в сърцето на Европа”

 1. Много емоционално, насълзиха ми се очите.

 2. Невероятна трагедия, много загинали хора и големи материални щети! Ужас!

 3. На къде отива този свят 😦 Ужасно е…

 4. Правилното название на €C/€U-то е;
  Недообмислен €вро-конгломерат на концептуален Ш€НГ€НО-МА$ОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ, т. e. , сбирщина от КРА£СТВА, ЦАРСТВА, Р€ПУБЛИКИ, МОНАРХИИ, Т€О-МОНАРХИИ и забележете, В Ч£€НСТВО с КО£ОНИАЛИ$ТИ!
  КО£ОНИАЛИ$ТА №-1, островна Англия вече с прозвището не „велика“ а Мало-БритАния !
  Англия през 1970~1г. краде островите ЧАГОС в Индийски океан, и за да скрие Престъплението си, ги дава под-наем на НАТО.
  Същият този Мало-Британски „€вропейски колонизатор“, чрез таен договор с Милитаристите-НАТО, създава Най-Голямата Военна база за унищожение в Света, построена върху „Открадната територия“;
  Това е базата с прозвището на смъртта „Диего-Гарсия“.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче;
  („Stealing a Nation“, A Special Documentary Report by John Pilger) https://archive.org/details/John_Pilger
  Става дума за Народа от Архипелага ЧАГОС, останал без Родина заради Мало-Британския колонизатор и подложен на И$ГНАНИ€ до ден днешен.
  Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с мас-ООН-ите), не се застъпи ефективно, за да принуди и накаже Мало-Британския колонизатор, връщайки Родината и жизнените му права.
  Тази открадната територия е превърната в основен Милитаристичен плацдарм за Коран-опикани, петрол-геноцидни агресии срещу Човека.
  От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно Афганистан, Либия, Сирия, Ливан, Судан, Сомалия и Ирак.
  Сега са насочили очи към Иран и Северна Корея, след неуспеха им в Грузия.
  Всичко това за кражба на петрола.
  Така и православният ни синод, затворил очите и на бога пред факта че, и неговата килимявка членува в €вро-Конгломерата с колониалисти, продължава бизнеса „православие“, безцеремонно и сега.
  Но истинските божие чеда-Българи, потомци на Дякона, Ботева и Вапцарова се питаме;
  Къде е това „православие“когато църквата ни безприемно, едни народи урочаства приживе, а други присмъртно помазва?!
  Понеже МалоБританския колонизатор №-1 в 21ви век не признава милитаристичният си геноцид върху открадната жизнена територия на узурпиран от тях народ, прогресивната Българска общественост питаме открито;
  Какво правим ние-Българите не само като член с милитаристи / колониалисти, но, и вече „глава“ на този €вро-Конгломерата, за да го направим истински-СЪЮЗ?
  Още по-болезнен е и факта че, нито църквата ни, нито €вро-Конгломерата, (включая и България като член и глава на тази сбирщина), до момента не признават самоосвободилите се от Нео-Нацизма републики;
  Нагорны-Карабах, Сверна и Южна Осетии, Донецк и Луганск / Малороссия, Сръбско-Косово и Крым, а поддържат Нео-Нацистските режими в Литва, Латвия, Эстония, Полша и Украйна, бръщолевейки за д€мокрация.
  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ на €вро-Конгломерата!

  С Уважение, Енчев / България

 5. Свива ми се стомаха само като го чета… Не искам и да си представям какво им е на хората, които са го преживели.

 6. Евгени и защо трябва да се клепа сайта с гюбре ?

 7. Да се разследва връзка на руските тайни служби.
  Режима в Москва най-вероятно използва терористите, за да вся страх и смут и да тероризира гражданите на свободна Европа. И този атентат идва на фона на важните преговори, който водят партньорите от Турция и ЕС. Не вярвам в случайности, дивите руснаци са готови на всичко, за да унищожат Европа.

  • Евгени, който всъщност си дежурният провокатор Еурофигтер, чиято задача отдавна е известна, а истинското ти име може да е Моше или Ахмед, но най ти приляга името Гюбре, както те нарече „Странджата“. И то не без основание, тъй като вонята на коментарите ти на нищо друго не може да се оприличи! Само един отчайващо тъп индивид може да сглобява такива фойерверки в духа на определени медии от западната преса. Чии са тия „партньори от Турция“ бе, твои ли са, защото как иначе могат да бъдат едновременно партньори и на Ислямска държава, и на ЕС?!
   От името на всички участници в сайта те моля да не се изхождаш повече, защото много на лошо мирише, под каквито и други имена да публикуваш коментарите си !!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s